Real Betis morst dure punten in strijd om plek in subtop

Real Betis heeft zichzelf een slechte dienst bewezen in de strijd om Europees voetbal. Bij thuiswinst op Real Valladolid waren de Zuid-Spanjaarden naar plaats vijf gestegen, maar het werd gelijk: 0-0.

In de eerste helft waren er kansen voor beide teams, Jorge Molina en Beñat waren namens Betis het dichtst bij een treffer. In de tweede helft kon Valladolid-doelman Dani Fernandez maar ternauwernood een treffer van wederom Molina voorkomen.

Antonio Rukavina was toen al het veld uitgestuurd. In de 75ste minuut kreeg hij zijn tweede gele kaart voor een ogenschijnlijk lichte overtreding. In de 93ste minuut kreeg Antonio Amaya zijn tweede gele kaart in elf minuten, waardoor ook Betis de wedstrijd afsloot met tien spelers.

Real Betis komt op 36 punten en heeft er net zoveel als Real Sociedad: samen staan ze op de zevende plaats. Bij winst zou de ploeg van trainer Pepe Mel de vijfde plaats hebben bereikt. Valladolid blijft tiende met dertig punten.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.