RC Genk mag na ruime uitzege strijden om EL-ticket

Het seizoen krijgt voor RC Genk nog een vervolg. De ploeg van trainer Franky Vercauteren won in de return van de finale van Play-off II eenvoudig bij Westerlo (0-3) en speelt nu tegen de nummer vier of vijf van Play-off I voor een Europa League-ticket.

De heenwedstrijd in Genk was nog geëindigd in 2-2, maar Westerlo wist de uitstekende uitgangspositie niet te verzilveren voor eigen publiek. Al na vier minuten kwam de club op achterstand. João Carlos mocht een hoekschop van Kevin De Bruyne volledig vrijstaand inkoppen.

Genk beperkte zich na de 0-1 tot verdedigen, maar Westerlo wist geen openingen te vinden in de Limburgse defensie. In de 71ste minuut besliste voormalig Feyenoorder Thomas Buffel de wedstrijd in het voordeel voor Genk, tien minuten later bepaalde Marvin Ogunjimi de eindstand op 0-3.