RB Leipzig volgende uitdager van Bosz-machine Dortmund

Reacties

Dit Bundesliga-seizoen is Bayern München zeker niet de enige kandidaat voor de titel. Peter Bosz zei het onlangs. Tot nu toe heeft hij gelijk. In de achtste speelronde van de Bundesliga krijgt zijn Borussia Dortmund bezoek van RB Leipzig, de nummer twee van vorig seizoen.

RB Leipzig volgende uitdager van Bosz-machine Dortmund

Zeven wedstrijden, zes overwinningen, één gelijkspel, negentien punten en misschien wel het belangrijkste: Bayern op vijf punten afstand. De competitiestart van Bosz bij Dortmund is veelbelovend. Aan de ene kant is Dortmund de verrassing van het seizoen, maar door de kwakkelende prestaties van Bayern moet er een club zijn die de eerste plaats grijpt. Hoe Dortmund dat doet, is bijzonder overtuigend.

Leipzig wacht een loodzware klus in Dortmund. BVB is al 41 thuisduels op rij ongeslagen in de Bundesliga en incasseerde dit seizoen in zeven wedstrijden slechts twee treffers. Bosz laat zijn ploeg niet alleen goed aanvallen, maar ook goed verdedigen. Behalve dan in de Champions League-wedstrijd tegen Tottenham Hotspur (3-1 nederlaag). De vijfsecondenregel die Bosz ook al bij Ajax toepaste, lijkt bij Dortmund een schot in de roos.

Fris, aanvallend en aantrekkelijk voetbal. Dortmund laat het dit seizoen zien, Leipzig bestormde er vorig jaar de Bundesliga mee als debutant. Met spelers als Emil Forsberg, Willi Orban, Naby Keïta en Timo Werner eindigde de door fans van andere clubs zo gehate formatie van trainer Ralph Hasenhüttl als tweede, achter kampioen Bayern.

Yussuf Poulsen viert zijn treffer namens RB Leipzig tegen 1. FC Köln.
Yussuf Poulsen viert zijn treffer namens RB Leipzig tegen 1. FC Köln.

Dit seizoen kwakkelt Leipzig. Er werd alleen gewonnen van SC Freiburg, Hamburger SV, Eintracht Frankfurt en 1. FC Köln. Niet bepaald overtuigend van de nummer twee van vorig seizoen. Leipzig kreeg Schalke 04 en Borussia Mönchengladbach niet over de knie, net als in de Champions League AS Monaco en Besiktas. Toch lijkt er met een vierde plaats en slechts één punt minder dan Bayern en 1899 Hoffenheim nog weinig aan de hand.

De eerste stap om van Dortmund te winnen is het uitschakelen van topscorer Pierre-Emerick Aubameyang. Met acht treffers is de Gabonees de absolute smaakmaker in de voorhoede van Bosz. FC Augsburg waagde een dappere poging om hem in bedwang te houden en dat lukte bijna: BVB won met nipte cijfers (1-2).

Bij Leipzig hoopt men op die andere topschutter: Timo Werner. De 21-jarige international van Duitsland was uitgeschakeld door een nekblessure, maar hervatte afgelopen dinsdag de training. De vraag is of hij op tijd fit is voor het duel met Dortmund. Werner legde er dit seizoen al vijf in. Om een opening in de BVB-muur te vinden, zou de aanwezigheid van Werner een enorme meevaller zijn.

Bekijk hier het volledige programma in de Bundesliga

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.