Bosz: 'Ook als Dortmund niet was gekomen, was ik vertrokken bij Ajax'

Reacties

Peter Bosz heeft donderdag nog maar eens benadrukt dat zijn situatie bij Ajax volledig onhoudbaar was. De oefenmeester wilde hoe dan ook vertrekken bij de Amsterdammers, ook als er geen interesse van Borussia Dortmund was gekomen: 'Dan was ik gewoon gestopt.'

Bosz: 'Ook als Dortmund niet was gekomen, was ik vertrokken bij Ajax'

Het verhaal rond het vertrek van Bosz bij Ajax is bekend. Er was sprake van verschillende kampen in de technische staf, waar assistent Hennie Spijkerman, keeperstrainer Carlo l'Ami en conditietrainer Björn Rekelhof zich samen met Bergkamp steeds verder afzonderden van de hoofdtrainer.

'Ik heb in januari bij Edwin van der Sar aangegeven dat ik op deze manier niet door wilde gaan. Daarna heb ik maand na maand aangegeven dat er iets moest veranderen', blikt Bosz terug bij de NOS. 'Ik heb Van der Sar heel duidelijk gezegd hoe ik erover dacht. Dan is het aan de club om daar iets mee te doen, maar dat gebeurde niet', aldus Bosz.

'Ik had het hartstikke naar mijn zin bij Ajax en was graag gebleven. Mijn vertrek heeft niks met geld of de belangstelling van Dortmund te maken. Ook al willen mensen dat misschien niet geloven, toch is het echt zo. Als Dortmund niet gekomen was, was ik gewoon gestopt. Dan was ik iets anders gaan doen. Mensen die dat niet geloven, kennen mij niet. Zo zit ik in elkaar.'

Momenteel beleeft Bosz een droomstart bij Dortmund in de Bundesliga. Na zeven competitieduels heeft BVB negentien punten een een doelsaldo van 21-2.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.