RB Leipzig presenteert alternatief voor Geertruida

Reacties

RB Leizpig heeft de komst van Castello Lukeba wereldkundig gemaakt. De Duitse topclub neemt de twintigjarige Fransman over van Olympique Lyonnais.

RB Leipzig presenteert alternatief voor Geertruida
© Pro Shots

Een week geleden leek Lutsharel Geertruida nog hard op weg naar RB Leipzig. Hij moest de vervanger worden van de naar Manchester City vertrokken Josko Gvardiol, maar woensdag klapte de deal tussen Leipzig en Feyenoord. VI meldde toen al dat Leipzig zou overschakelen naar Lukeba.

De winnaar van de DFB Pokal betaalt volgens het Duitse BILD een vast bedrag van dertig miljoen euro en mogelijk later nog vier miljoen euro aan bonussen. De centrale verdediger maakt per direct de overstap van Lyon naar de Bundesliga en gaat spelen met rugnummer 23. Lukeba heeft een contract getekend tot de zomer van 2028.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Lukeba was afgelopen seizoen een vaste waarde in het centrum bij Lyon. De verdediger kwam alle 34 competitiewedstrijden in actie, waarvan 33 keer als basisspeler. Met in totaal 68 duels in het eerste elftal van Lyon in de benen, verkast hij nu naar RB Leipzig, waar hij ploeggenoot wordt van Xavi Simons. 

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.