Rasmussen, Hansen en Ideho schieten Ajax op fraaie wijze naar halve finale Youth League

Ajax heeft eenvoudig de halve finale van de Youth League bereikt. De ploeg van trainer John Heitinga schakelde FC Midtjylland uit (3-1).

Nadat Ajax in de poulefase al had afgerekend met Chelsea, Lille en Valencia, de Amsterdammers eindigden als groepswinnaar, was Atlético Madrid de tegenstander in de achtste finale. Op 3 maart werd er in de reguliere speeltijd niet gescoord, waardoor strafschoppen de beslissing brachten. De hoofdrol was in die serie voor Daan Reiziger, die als invaller drie penalty's keerde en zelf de winnende 6-5 in de kruising schoot.

Een ronde verder was het duel met Midtjylland veel minder spannend. Al duurde het nog even voor Ajax het overwicht in de score uitdrukte. In de 38ste minuut veroverde Christian Rasmussen knap de bal, waarna hij van buiten het strafschopgebied fraai scoorde. Zeven minuten na rust had Sontje Hansen de voorsprong verdubbeld en ook hij scoorde met een knappe inzet van buiten het zestienmetergebied.

Ajax kwam eigenlijk geen moment in de problemen, maar in de 74ste minuut kwam Midtjylland vanuit het niets terug in de wedstrijd: 2-1. Drie minuten later had Joel Ideho de marge echter alweer hersteld. De invaller zag doelman Valdemar Birksø Thorsen te ver voor zijn doel staan en scoorde met een zeer fraaie stift. Ideho was kort daarna ook dicht bij 4-1, maar zijn inzet - opnieuw van grote afstand - spatte uiteen op de lat.

Het bleef uiteindelijk 3-1, waardoor Ajax Onder-19 zonder al te veel moeite de halve finale van de Youth League bereikte. Daarin speelt het zaterdag tegen de winnaar van de kwartfinale tussen Benfica en Dinamo Zagreb.

Overigens kan Heitinga tijdens de eindfase van de Youth League, die in Nyon wordt afgewerkt, lang niet over zijn beste team beschikken, aangezien Brian Brobbey, Devyne Rensch, Kenneth Taylor en Naci Ünüvar zich met de hoofdmacht van Ajax voorbereiden op het nieuwe seizoen, terwijl Enric Llansana geschorst was en Anass Salah-Eddine vanwege een blessure ontbrak.