Doelman Reiziger de held van Ajax O19 na 'Van Gaaltje' Heitinga

Reacties

Ajax Onder-19 heeft zich met dank aan doelman Daan Reiziger geplaatst voor de kwartfinale van de Youth League. De keeper kwam er speciaal voor de penaltyreeks tegen Atlético Madrid in en deed waarvoor coach John Heitinga hem inbracht.

Doelman Reiziger de held van Ajax O19 na 'Van Gaaltje' Heitinga
© Pro Shots

De jongelingen van Ajax waren in tegenstelling tot het eerste elftal wel succesvol in de groepsfase van het Europese toernooi. De Onder-19 wordt in de Youth League altijd met dezelfde clubs ingedeeld als de eerste elftallen in de Champions League en dus nam de ploeg van coach Heitinga het op tegen Chelsea, Valencia en Lille. Ajax eindigde eerste met elf punten, boven Lille (tien punten), Chelsea (zes punten) en Valencia (vijf punten).

In de achtste finale van het Europese jeugdtoernooi wachtte een duel met Atlético Madrid, dat tweede werd in een poule met de leeftijdsgenoten van Juventus, Bayer Leverkusen en Lokomotiv Moskou. Die ploeg kreeg in de eerste helft ook de grootste kans via Tenas Ureña, maar het was Devyne Rensch die doelman Calvin Raatsie te hulp schoot door de bal van de lijn te halen.

In de tweede helft werd het publiek op De Toekomst ook niet getrakteerd op veel kansen. Voor Ajax was Youri Regeer gevaarlijk met een schot en bij de uitploeg waagde Rodrigo Riquelme het eens van afstand. Zijn poging eindigde op het dak van het Ajax-doel. Omdat beide ploegen niet tot scoren kwamen, volgden penalty's.

Voordat het zover was, deed coach Heitinga eerst nog een "Louis van Gaaltje". Van Gaal wisselde tijdens de kwartfinale van het WK 2014 tegen Costa Rica Jasper Cillessen voor Tim Krul alvorens er strafschoppen kwamen. Heitinga deed hetzelfde en haalde Raatsie vlak voor het einde naar de kant om reservedoelman Daan Reiziger de penalty's te laten keren.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Reiziger liet zich meteen gelden door de eerste penalty van Atlético Madrid te keren. Iets wat hij later nog eens herhaalde. De twee gestopte penalty's waren echter niet voldoende voor een beslissing na vijf strafschoppen van beide ploegen, want ook Quinten Timber en Neraysho Kasanwirjo misten. Vervolgens was het wachten welke ploeg de eerste fout maakte. Dat werd Atlético Madrid. Reiziger pakte voor de derde keer een penalty en schoot vervolgens ook nog zelf de beslissende binnen. De heldenrol voor de "Tim Krul van Ajax Onder-19" was daarmee een feit.

In de kwartfinale volgt een duel met de winnaar van de wedstrijd tussen Rode Ster Belgrado en FC Midtjylland. Die wedstrijd wordt woensdag gespeeld.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.