De Cillessen en Krul van Ajax Onder-19 genieten van 'Van Gaaltje' Heitinga

Reacties

John Heitinga zorgde dinsdagmiddag voor een heus 'Van Gaaltje' bij het duel in de achtste finale van de Youth League van Ajax Onder-19 met Atlético Madrid. Doelman Calvin Raatsie moest plaatsmaken voor reservekeeper Daan Reiziger, die vervolgens de heldenrol op zich nam.

De Cillessen en Krul van Ajax Onder-19 genieten van 'Van Gaaltje' Heitinga
© Pro Shots

'Een bizarre ontknoping natuurlijk', sprak Raatsie op de clubkanalen van Ajax. Toen de doelman in de tachtigste minuut zijn collega zag warmlopen, wist hij wel hoelaat het was. 'Ik zag hem al warmlopen en was niet verbaasd, want ik weet dat dit een specialiteit van hem is. Ik was ook niet boos op de trainer. Als hij dan de eerste penalty al pakt, daarna nog twee en dan zelf zo achter de bal gaat staan. Dat is bizar natuurlijk. Hij is de grote held', was de achttienjarige Raatsie bijzonder collegiaal.

Ajax en Atlético Madrid kwamen na negentig minuten namelijk niet tot scoren en er volgden meteen penalty's voor een plek in de kwartfinale van de Youth League. Niet Raatsie maar Reiziger mocht die penaltyserie doen van Heitinga, die daarmee Louis van Gaal imiteerde op het WK 2014. Van Gaal haalde toen in de kwartfinale tegen Costa Rica Jasper Cillessen naar de kant. Tim Krul verving hem en stopte twee penalty's waardoor Oranje naar de halve finale van het WK ging.

'Dat scenario gaat wel even door je hoofd', zegt Reiziger zelf. 'Één groot gekkenhuis. We hebben in aanloop naar deze wedstrijd getraind op penalty's en ik pakte er wel behoorlijk wat. Toen voelde ik me er klaar voor. Maar dit was niet afgesproken. In de tachtigste minuut zei de trainer: "Daan, maak je scherp". In de rust had ik met de video-analist al een beetje gekeken waar ze de penalty's schieten', vertelt Reiziger terwijl hij het spiekbriefje op zijn arm laat zien: 'We hebben opgeschreven wat er zou gebeuren en het is allemaal uitgekomen. Een onbeschrijflijk gevoel.'

Niet alleen pakte Reiziger drie penalty's. Hij schoot tot slot ook nog de beslissende strafschop binnen. 'Je baalt eerst dat de penalty erna mis gaat. Dan pak je er weer eentje en gaat er weer eentje mis. Toen dacht ik: "Als dit weer gebeurt, schiet ik zelf wel".'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.