Rashica betaalt vertrouwen met hulp van Klaassen terug

Werder Bremen heeft zondag overtuigend gewonnen van FC Augsburg. Mede dankzij twee prachtige goals van voormalig Vitessenaar Milot Rashica was de ploeg van Florian Kohfeldt al binnen een halfuur klaar met zijn tegenstander.

Werder Bremen
4 - 0
FC Augsburg
FC Augsburg

Met zijn dubbelslag betaalde Rashica het vertrouwen van zijn trainer terug. De aanvaller belandde in de eerste seizoenshelft op de bank en zelfs op de tribune, maar krijgt na de winterstop weer een kans bij Werder. Hij maakte al de winnende goal tegen Hannover 96 (0-1) en zondag was het twee keer raak tegen Augsburg.

Bij beide doelpunten van Rashica was Davy Klaassen de aangever. De voormalig Ajacied zette zijn ploeggenoot in de vijfde minuut al alleen voor doelman Gregor Kobel en Rashica schoot na een kapbeweging fraai raak. Zijn tweede doelpunt, de 3-0 in de 28ste minuut, was van grote schoonheid. Klaassen stuurde Rashica weg en de dribbelaar liet Kobel kansloos met een heerlijk geplaatst schot in de verre hoek.

Rashica beleefde zo een heerlijke middag, maar bleef niet lang op het veld staan. Tien minuten voor rust viel de uitblinker geblesseerd uit en kwam Kevin Mohwald voor hem in de ploeg. Mohwald was zeven minuten voor het einde verantwoordelijk voor het slotakkoord: 4-0. Werder vierde het 120-jarige jubileum van de club zo in stijl en komt dankzij de zege op de tiende plaats in de Bundesliga terecht. Klaassen deed van begin tot eind mee; bij Augsburg ontbrak Jeffrey Gouweleeuw door een blessure.