Ranieri verwijt Vardy niets in jacht op record Van Nistelrooy

Reacties

Jamie Vardy heeft over twee weken tegen Newcastle United nog één doelpunt nodig om het Premier League-record van Ruud van Nistelrooy te evenaren. Zaterdagmiddag scoorde de 28-jarige spits bij de gratie van ploeggenoot Ryad Mahrez voor de negende keer op rij in de Premier League.

Ranieri verwijt Vardy niets in jacht op record Van Nistelrooy

Vardy is daarmee al de Engelsman die het vaakst achtereen trefzeker was in een competitieduel sinds de oprichting van het huidige format in 1992/93. Als de huidige topscorer van de elite-afdeling zijn serie na de interlandpauze een vervolg geeft op St. James' Park staat hij op gelijke hoogte met Van Nistelrooy, die tien keer op rij scoorde voor Manchester United in 2003.

Dat Vardy daarvoor Mahrez verzocht plaats te maken toen Leicester op bezoek bij Watford (1-2 zege) een penalty kreeg, vindt manager Claudio Ranieri geen probleem. 'Natuurlijk wilde Jamie scoren, dat is normaal. Ik weet niet of hij nu een record heeft, maar het is goed voor hem. Van Nistelrooy was een fantastische spits en Jamie heeft alles in zich om een hoog niveau te halen.'

Mede dankzij de twaalf treffers van de inmiddels tweevoudig Engels international staat Leicester, weliswaar met een wedstrijd meer dan Manchester City en Arsenal, met 25 punten gedeeld bovenaan. Ranieri blijft vooralsnog bescheiden. 'Ons doel blijft om veertig punten te halen. Tot die tijd verander ik niet van gedachten', zei de 64-jarige ex-manager van Chelsea.

Vriendenteam
Ranieri werkte in zijn loopbaan toch al bij veel grote clubs, maar geniet tot nu toe van zijn periode bij The Foxes waar hij afgelopen zomer verrassend aan de slag ging. 'De sfeer in het team is erg goed. Niet alleen nu, maar al vanaf het begin. Dit is een erg goede groep. Het is een vriendenteam en ik ben blij ik dat hen mag trainen', besloot Ranieri bij Sky Sports.

Heurelho Gomes leverde onbedoeld een bijdrage aan de recordpoging van Vardy. De voormalige doelman van PSV haalde de Engelse spits onderuit (foto) ten koste van de door het slachtoffer benutte penalty. De 34-jarige doelman bood na afloop zijn excuses aan, omdat hij bij de 0-1 van N'Golo Kanté ook al in de fout ging. 'Ik wil sorry zeggen tegen de club, de spelers en de fans en wil iedereen bedanken, omdat ze altijd achter me staan, vooral op dit soort momenten.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.