Rangers-spelers boycotten social media: 'Ons geduld raakt op'

Reacties

Spelers en stafleden van Rangers FC gaan een week lang niets plaatsen op hun social media-accounts. De Schotse club gaat over tot een boycot als protest tegen het beleid van onder meer Facebook, dat volgens Rangers te weinig doet tegen racisme op internet.

Rangers-spelers boycotten social media: 'Ons geduld raakt op'
© Pro Shots

De afgelopen tijd werden Glen Kamara, Alfredo Morelos en Kemar Roofe slachtoffer van racisme op social media. 'We hebben met veel clubs in het Verenigd Koninkrijk gesproken en we weten dat zij onze zorgen delen', schrijft Rangers-directeur Stewart Robertson op de clubsite. 'We kunnen wel zeggen dat ieders geduld op begint te raken door het gebrek aan actie van de socialmediabedrijven.'

De boycot begon donderdag om 19.00 uur Engelse tijd en duurt een week. 'Rangers hoopt dat er duidelijke en concrete actie wordt ondernomen door de socialmediaplatformen. Een simpele verificatie van nieuwe gebruikers zorgt ervoor dat zij te identificeren zijn en verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor hun daden en woorden.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Rangers volgt het voorbeeld van Swansea City, dat donderdagmiddag aankondigde een week lang niets te zullen plaatsen op social media. Niet alleen de spelers en medewerkers van de club, maar ook de officiële clubaccounts zijn een week stil. Competitiegenoot Birmingham City deed vervolgens hetzelfde.

'De club wil een statement maken, dit was een collectief besluit', zei manager Steve Cooper. 'Drie van onze spelers zijn in de afgelopen zeven weken slachtoffer geworden van racisme op social media en we willen hier duidelijk maken dat we er genoeg van hebben. We willen elke vorm van discriminatie in onze wereld uitbannen.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Eerder deze week sprak Liverpool zich al uit tegen racisme op social media nadat Naby Keïta en Trent Alexander-Arnold er slachtoffer van werden. Na de verloren Champions League-wedstrijd tegen Real Madrid zagen zij emoticons van apen onder hun Instagram-berichten verschijnen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Rangers FC
Meer over Rangers FC
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.