Rangers grijpt in en stelt een speler aan als interim-manager

Reacties

Michael Beale is ontslagen als manager van Rangers. Dat bevestigt de Schotse recordkampioen zondagavond via de officiële kanalen. Zijn opvolger is op interim-basis Steven Davis, die ook als speler aan de club verbonden is.

Rangers grijpt in en stelt een speler aan als interim-manager
© Pro Shots
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
1 - 3
Aberdeen
Aberdeen

De tegenvallende resultaten van het huidige seizoen zijn de oorzaak van het ontslag, zo meldt de grootmacht uit Glasgow. De druppel die de emmer deed overlopen was de kansloze thuisnederlaag tegen Aberdeen zaterdagmiddag. Rangers staat in de Schotse competitie nu al zeven punten achter Celtic, terwijl zelfs het bescheiden St. Mirren nog boven de blauwhemden staat. Europees volgde ook een deceptie: PSV smeet de deur naar de Champions League dicht.

Exit Beale dus. De Engelsman werd in november vorig jaar gepresenteerd als opvolger van Giovanni van Bronckhorst, maar kon niet overtuigen. Celtic werd gemakkelijk landskampioen in Schotland, en ook in de bekertoernooien kon Beales ploeg geen prijs oogsten. Zodoende krijgen onder meer Sam Lammers, Cyriel Dessers en Danilo met een nieuwe manager te maken.

Voorlopig is dat dus Davis, de 38-jarige Noord-Ier die ook nog gewoon contractspeler is. Hij zal de club op interim-basis leiden, terwijl Rangers zoekt naar iemand die het stokje permanent over kan nemen. Deze week gaan de Gers uit naar Aris Limassol in de Europa League en naar St. Mirren in de Scottish Premier League.

Bekijk hier al onze video's
Meer Rangers FC
Meer over Rangers FC
Meer Premiership
Meer over Premiership
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.