Rand van de CL-afgrond dreigt voor PSG: 'We hebben Neymar nodig'

Reacties

De druk op Paris Saint-Germain en coach Thomas Tuchel is groot in aanloop naar de Champions League-wedstrijd tegen RB Leipzig. Bij een nederlaag van PSG dreigt immers de rand van de CL-afgrond.

Rand van de CL-afgrond dreigt voor PSG: 'We hebben Neymar nodig'
© Pro Shots
PSG
PSG
1 - 0
RB Leipzig
RB Leipzig

Op 4 november stonden PSG en RB Leipzig ook al tegenover elkaar. Toen won RB Leipzig met 2-1 van Paris Saint-Germain, waardoor de Duitse formatie samen met Manchester United op zes punten staat in Groep H van de Champions League. Een zwart scenario dreigt dan ook voor de Franse CL-finalist van vorig seizoen. Als PSG ook in Parijs van RB Leipzig verliest en Manchester United wint in eigen huis van Istanbul Basaksehir, dan hebben Leipzig en United genoeg aan een punt in hun onderlinge wedstrijd om de knock-outfase van het miljardenbal te bereiken.

'De druk ligt bij PSG', weet ook Nagelsmann. 'We willen deze wedstrijd dolgraag winnen om een heel grote stap naar de volgende ronde te zetten', aldus de Leipzig-coach, die in de defensie de nodige problemen heeft. Marcel Halstenberg en Lukas Klostermann zijn er niet bij en ook Nordi Mukiele is waarschijnlijk niet fit genoeg. En dat terwijl bij PSG juist Neymar en Kylian Mbappé dit keer wél van de partij zijn, in tegenstelling tot het eerste onderlinge duel. 'We moeten nog beter spelen dan in de eerste wedstrijd, want Neymar en Mbappé zijn er nu bij. Zij brengen altijd iets speciaals', aldus Nagelsmann.

Thomas Tuchel
Collega Tuchel is logischerwijs dolblij dat Neymar en Mbappé van de partij zijn tegen RB Leipzig. 'Neymar gaat zeker spelen', aldus de Duitse PSG-coach, die vrijdag de Braziliaan en landgenoot Marquinhos nog op de bank zette in de met 3-2 verloren uitwedstrijd tegen AS Monaco. 'We hebben Neymar nu nodig, ook al is hij nog niet helemaal fit. Ik hoop dat hij ook mentaal klaar is voor deze wedstrijd.'

Het contract van Tuchel loopt komende zomer af en hoewel hij PSG vorig seizoen naar de Champions League-finale loodste, heeft hij nog iets over een nieuw contract gehoord. Iets waar voorheen al veel over gezegd is door zowel Tuchel zelf als door technisch directeur Leonardo. Ook in aanloop naar het cruciale duel met Leipzig werd Tuchel gevraagd naar het belang van die wedstrijd voor zijn baan: 'Nee, ik heb geen garanties gekregen. Ook niet bij het bereiken van de Champions League-finale. Maar dat is ook niet noodzakelijk. Ik zou me meer zorgen over mijn baan maken als ik wél garanties kreeg', zei hij met een knipoog.

Winst is voor PSG de enige optie tegen RB Leipzig, zo weet ook Tuchel, die denkt dat de nederlaag tegen AS Monaco niet van invloed zal zijn: 'Ook als we van AS Monaco hadden gewonnen, zou het een pittige wedstrijd worden tegen RB Leipzig. Er staat ons maar één ding te doen: we willen én moeten winnen.'

UEFA Champions League

Stand Groepsfase Groep H UEFA Champions League 2020/2021

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
PSG
6
4
0
2
13-6
+7
12
2
RB Leipzig
6
4
0
2
11-12
-1
12
3
Manchester United
6
3
0
3
15-10
+5
9
4
İstanbul Başakşehir
6
1
0
5
7-18
-11
3
* Actueel tot en met 27 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.