Frustratie bij PSG na dreun in Monaco: 'We namen het niet meer serieus'

Er vielen vrijdagavond harde woorden aan de kant van Paris Saint-Germain. De koploper van Frankrijk gaf een voorsprong weg tegen AS Monaco, zag twee doelpunten afgekeurd worden en vervolgens de thuisploeg op 3-2 komen uit een strafschop, nadat Abdou Diallo de rode kaart kreeg. Chagrijn overheerste daardoor bij trainer Thomas Tuchel.

Monaco
Monaco
3 - 2
PSG
PSG

'Ik heb net als jullie twee wedstrijden gezien', zei Tuchel tijdens de persconferentie na afloop van de wedstrijd. 'In de eerste controleerden we de wedstrijd volledig en we scoorden vier keer. Onze derde goal had gewoon moeten tellen, ik snap echt niet waarom die werd afgekeurd. De tweede helft was compleet anders en dat is onze verantwoordelijkheid. We leken het niet meer serieus te nemen.'

De treffer van Moise Kean ging niet door omdat er sprake zou zijn van buitenspel. Op het moment van passen stonden Kylian Mbappé en Ángel Di María inderdaad buitenspel, maar bij Kean leek daar geen sprake van. Bij de afgekeurde treffer van Mbappé leek het wel buitenspel te zijn.

Mbappé was het naderhand met zijn trainer eens. 'Dit was een PSG met twee gezichten', zei hij tegen het clubkanaal. 'We hadden in de tweede helft niet meer de frisheid van de eerste. Maar als je 2-0 voor staat en je hebt zo veel controle als in de eerste helft, dan moet je het afmaken. Dan moet je de score uitbreiden, of als dat niet gaat de voorsprong vasthouden.'

Tuchel kondigde direct maatregelen aan voor het Champions League-duel met RB Leipzig van komende dinsdag. Neymar, die tegen Monaco na een uur inviel voor Di María, gaat dan starten. PSG won pas één van de drie groepswedstrijden. 'Hij moet starten', benadrukte de oefenmeester. 'Als wij het onmogelijke moeten presteren, dan is hij iemand die dat kan doen.'