Ramos treedt in Arena toe tot iconisch Real-gezelschap

Reacties

Voor Sergio Ramos is het uitduel met Ajax in de Champions League van woensdagavond op voorhand bijzonder. De verdediger gaat in de Johan Cruijff Arena zijn zeshonderdste officiële wedstrijd afwerken voor Real Madrid.

Ramos treedt in Arena toe tot iconisch Real-gezelschap

Ramos (32) is pas de zevende speler in de rijke historie van De Koninklijke die deze mijlpaal bereikt. Het record van Raúl (741 officiële duels) is nog ver weg voor de verdediger, wiens contract in 2020 afloopt.

Op 10 september 2005 vierde Ramos in een competitieduel met Celta de Vigo zijn debuut voor Real, na te zijn overgekomen van Sevilla. Destijds viel de verdediger in voor Francisco Pavón. Andere spelers die in de basis stonden, waren de Braziliaan Ronaldo, Roberto Carlos, Robinho en David Beckham.

Sergio Ramos viert feest in zijn jonge jaren.
Sergio Ramos viert feest in zijn jonge jaren.

Ramos' meest memorabele duel in het shirt van Real Madrid is ongetwijfeld de Champions League-finale van 2014 tegen Atlético Madrid. Bij het scheiden van de markt kopte de verdediger destijds de 1-1 binnen, waarna Los Merengues in de verlenging de zege en de eerste Champions League-beker sinds 2002 veiligstelden. Met 84 treffers is Ramos sowieso opvallend productief.

De Spanjaard moet woensdag wel op zijn tellen passen in de Johan Cruijff Arena, want bij een gele kaart mist hij de returnwedstrijd tegen Ajax.

Real Madrid-spelers met meeste wedstrijden:

Speler Officële duels
Raúl 741
Iker Casillas 725
Manuel Sanchís 710
Santillana 645
Francisco Gento 601
Fernando Hierro 601
Sergio Ramos 599
José Antonio Camacho 577
'De Ligt is een talent, maar Sergio Ramos is nu al een legend'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.