Tadic: 'Voor dit soort wedstrijden ben ik naar Ajax gekomen'

Reacties

Ajax strijdt woensdagavond tegen Real Madrid in de knock-outfase van de Champions League. Nadat de Amsterdammers de groepsfase met Bayern München, Benfica en AEK Athene doorkwamen is Real Madrid de volgende horde in het miljardenbal. Dusan Tadic hoopt dat Ajax erin slaagt de slechte resultaten van de laatste tijd van zich af te schudden tegen Real. 

Tadic: 'Voor dit soort wedstrijden ben ik naar Ajax gekomen'

De Servische aanvaller weet dat Ajax betere fases heeft gekend. 'We zitten op dit moment niet in een goede fase, maar ook dat is voetbal: soms verlies je. Dat vinden wij zelf ook moeilijk. Maar morgen is er een nieuwe wedstrijd en dat is een nieuwe kans om onszelf weer te laten zien, om op te staan wanneer het moeilijk wordt', aldus Tadic.

De flankspeler zegt dat het onacceptabel is dat Ajax sinds de jaarwisseling verloor van zowel Feyenoord als Heracles Almelo. 'Toch gebeurt dat soms, en dan moet je oplossingen vinden. Voor ons is morgen dan ook heel belangrijk', aldus Tadic tijdens de persconferentie. Hij denkt dat Ajax vast moet houden aan zijn eigen spel en zich niet moet verstoppen.

'Tegen Bayern München hebben we ook laten zien dat we ons eigen spel kunnen spelen tegen een Europese topclub. We moeten gewoon focussen op onszelf en ervan genieten', verzekert de aanvaller, die dit seizoen vijf doelpunten voor Ajax maakte in de Champions League. Meer doelpunten maken is echter niet zijn persoonlijke doel.

'Nee, het gaat me er niet om topscorer te worden. Ik heb nooit individuele doelen, mijn team is het belangrijkst. De rest komt vanzelf', aldus Tadic. 'In de Champions League spelen geeft wel een geweldig gevoel, het is één van de redenen waarom ik hier gekomen ben. Dit zijn de mooiste wedstrijden om te spelen. Ik hoop dat de sfeer morgen geweldig is en dat we een goed resultaat behalen.'

Frenkie de Jong
Behalve op Tadic zullen woensdag ook veel ogen gericht zijn op Frenkie de Jong. De middenvelder maakte vorige maand zijn toptransfer naar Barcelona in orde en zal de komende jaren nog vaker oog in oog staan met Real Madrid. Tadic is blij voor zijn jonge teamgenoot, zegt hij. 'Hij is voor ons één van de belangrijkste spelers. We hopen dat hij morgen helemaal fit is, en dat hij extra gemotiveerd is tegen Real Madrid.'

De rijke historie van Ajax - Real Madrid.
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.