Ramos schrikt van Corona-scenario en spreekt zichzelf tegen

Reacties

Sergio Ramos heeft woensdagavond verschillende statements afgegeven over zijn gele kaart in de Champions League-wedstrijd tegen Ajax (1-2). De Real Madrid-verdediger vergreep zich in de slotfase aan Kasper Dolberg, waardoor hij geschorst is voor de return in Spanje.

Ramos schrikt van Corona-scenario en spreekt zichzelf tegen

Kort na de 1-2 van Marco Asensio beging Ramos wel een heel duidelijke overtreding op de Ajax-spits. Spaanse media concludeerden dat de aanvoerder die kaart bewust pakte, om zo in de kwartfinale met een schone lei te beginnen. Spelers van Real deden dat in het verleden al vaker. 'Ik zou liegen als ik zou zeggen dat ik het niet forceerde', gaf Ramos eerlijk toe tegenover Marca. 'Gezien het resultaat was het iets waar ik mee bezig was.'

De eerlijkheid van de Spanjaard was opvallend. De UEFA heeft de regelgeving voor dergelijke acties de afgelopen jaren een stuk strenger gemaakt. Jesús Corona was daar het eerste slachtoffer van. De aanvaller van FC Porto (voormalig FC Twente) kreeg een schorsing van twee wedstrijden in plaats van één voor een bewuste gele kaart.

Toen Ramos zich realiseerde dat hem een dergelijk schorsing boven het hoofd hing, gooide hij het roer plotseling volledig om. De Real Madrid-aanvoerder meldde op Twitter dat het absoluut geen bewuste actie was. 'Ik wil duidelijk maken dat het mij, meer dan iedereen, pijn doet om de return te missen en dat ik de kaart niet geforceerd heb. Hetzelfde geldt voor mijn kaart tegen AS Roma.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ajax was ijzersterk, maar onfortuinlijk tegen leep Real Madrid'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.