De Jong: genieten van duels met Modric, Ajax niet kansloos in Madrid

Reacties

Volgens Frenkie de Jong is Ajax zeker nog niet kansloos voor het bereiken van de kwartfinale in de Champions League. De spelmaker vond zichzelf na een paar mindere wedstrijden weer beter spelen tegen Real Madrid (1-2).

De Jong: genieten van duels met Modric, Ajax niet kansloos in Madrid

Door zijn aanstaande transfer naar Barcelona waren de spotlights bij de ontmoeting met die andere Spaanse grootmacht natuurlijk extra op De Jong gericht. De middenvelder vertelde bij Ziggo Sport te hebben genoten van zijn duels met Gouden Bal-winnaar Luka Modric. 'Het was zeker leuk om tegenover Modric te staan. Dat motiveert extra natuurlijk. Hij is een natuurtalent en het is echt moeilijk om hem onder druk te zetten', vertelde De Jong.

De Jong erkende dat het verschil groot was tussen het Ajax van zaterdag tegen Heracles Almelo en dat van woensdagavond. Hij gaf toe dat ook hij bij de blamage in Almelo door het ijs was gezakt: 'Zaterdag en in die wedstrijden daarvoor was ik minder onbevangen. Er zat meer twijfel in mijn acties. Vandaag ging het inderdaad iets beter.'

Over een kleine drie weken wacht de return in Estadio Santiago Bernabéu. Door de achterstand heeft Ajax een klein wonder nodig in Madrid, maar De Jong is best hoopvol. 'We moeten moed tonen. Als wij in Bernabéu net zo spelen als vanavond, dan is er nog niks beslist', sloot de 21-jarige Ajacied af.

'Ajax was ijzersterk, maar onfortuinlijk tegen leep Real Madrid'
Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.