Ramalho houdt hoop in Europa: 'Ik ben toch trots op het team'

André Ramalho zag dat PSV in het duel met Sevilla in de fase direct na rust de wedstrijd vergooide. De Braziliaan weigert echter te capituleren en gelooft in een goed resultaat in Eindhoven volgende week.

Sevilla
Sevilla
3 - 0
PSV
PSV

‘Deze wedstrijd was heel teleurstellend’, zegt Ramalho. ‘Maar als je het resultaat van 3-0 ziet, is dat niet representatief voor wat er op het veld gebeurde. Zeker de eerste helft hebben we heel goed gespeeld tegen een hele goede tegenstander. We hebben toen heel goed gevochten. Maar een gebrek aan concentratie vlak voor rust leidde tot het tegendoelpunt en dat was een sleutelmoment in deze wedstrijd. Dat mag niet gebeuren. Dan ga je met 0-0 rusten, dan wordt het de tweede helft heel anders. Nu is 3-0 een veel te grote uitslag. Maar we zullen het moeten accepteren en er van leren.’

Ramalho beseft dat het derde tegendoelpunt te snel na de 2-0 viel. ‘Dat moeten we echt beter gaan doen’, zegt de verdediger. ‘Ik denk dat we na de 2-0 te snel zelf wilden scoren, maar het tegenovergestelde gebeurde. Dat was slecht. Op dit niveau hebben we weer kunnen zien dat één momentje van onoplettendheid, één situatie die wordt onderschat, funest kan zijn. Dat gebeurde. Toch ben ik trots op het team, want we zijn ook na de 3-0 doorgegaan en we hebben nog kansen gecreëerd. En de eerste helft was gewoon echt heel goed, we verdienden het om op voorsprong te komen. Maar we hadden dat eerste doelpunt nooit tegen mogen krijgen. Nu moeten we leren van onze fouten.’

De thuiswedstrijd volgende week lijkt een formaliteit te worden voor Sevilla, maar Ramalho denkt daar iets anders over. ‘We zullen alles geven, al wordt het na deze 3-0 wel heel lastig. Maar in voetbal is alles mogelijk. We kennen nu de kwaliteiten van de tegenstander, maar die hebben wij ook. En met onze fans erachter gaan we er toch alles aan doen om ervoor te zorgen om het onmogelijke mogelijk te maken. We moeten de eerste maken en dan de tweede en dan zien we wat er gebeurt.’

Eerst wacht zondag de lastige uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Als we Ramalho vragen of deze harde nederlaag doorwerkt, antwoordt hij: ‘Nee, deze wedstrijd is weg. Sevilla heeft niets met Utrecht te maken. Voor mij is het nu klaar. We weten hoe belangrijk de competitie is voor PSV. We mogen na de nederlaag tegen Sevilla even lijden, want 3-0 doet pijn. Maar vanaf nu is de focus op Utrecht en het pakken van drie punten.’