'Rakitic bij (gedwongen) Barça-vertrek duidelijk over toekomstplan'

Reacties

Ivan Rakitic stond afgelopen zomer al op de nominatie om verkocht te worden, maar de Kroaat bleef Barcelona trouw. Voor komende zomer is een transfer opnieuw bespreekbaar. Rakitic laat zich echter niet zomaar overal heen sturen en is volgens Estadio Deportivo duidelijk over zijn toekomstplannen.

'Rakitic bij (gedwongen) Barça-vertrek duidelijk over toekomstplan'
© Pro Shots

Rakitic speelt sinds 2014 voor Barcelona, dat de middenvelder destijds overnam van Sevilla, en beschikt over een contract dat na dit seizoen nog een jaar doorloopt. Mochten de Catalanen deze verbintenis niet gaan verlengen, en alles wijst erop dat dit gaat gebeuren, dan is een transfer in de zomer noodzakelijk om nog wat geld aan Rakitic te verdienen.

In de afgelopen zomer, na de komst van Frenkie de Jong, werd Rakitic vooral in verband gebracht met Internazionale. Ook Paris Saint-Germain werd genoemd, als mogelijk onderdeel van de deal die voor een terugkeer van Neymar naar Barcelona zou moeten zorgen. Estadio Deportivo heeft echter begrepen dat Rakitic bij een (gedwongen) vertrek maar één club in gedachten heeft. 'Het is Sevilla of niets', schrijft de krant.

Rakitic is samen met Raquel Mauri, die werd geboren en opgroeide in Sevilla. De middenvelder leerde de moeder van zijn kinderen kennen nadat hij Schalke 04 had verruild voor een avontuur in Andalusië. Mauri ziet een buitenlands avontuur niet zitten, zo wordt beweerd, en wil maar wat graag terugkeren naar haar geliefde Sevilla. Rakitic zou dat plan dus ook wel zien zitten.

Rakitic speelde tot dusver 299 officiële wedstrijden voor Barcelona en won met de club onder meer de Champions League en vier landstitels. Dit seizoen deed hij in 21 competitiewedstrijden mee, maar hij was vaker invaller dan basisspeler. In de Spaanse media wordt al geruime tijd beweerd dat Barcelona Rakitic in de zomer wil lozen, mede om financiële ruimte te maken voor de komst van nieuwe spelers.

Bekijk hier al onze video's
Meer I. Rakitić
Meer over I. Rakitić
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.