Radeloze Van 't Schip ziet alles fout gaan bij Ajax: 'Dan wordt het lastig'

Reacties

John van 't Schip zag donderdagavond in de tweede helft van het Conference League-duel met Aston Villa (4-0) zo ongeveer alles fout gaan bij Ajax. De radeloze trainer kon na afloop niet anders dan stellen dat het een leerzame ervaring was voor zijn overwegend jonge ploeg.

Radeloze Van 't Schip ziet alles fout gaan bij Ajax: 'Dan wordt het lastig'
© Pro Shots
Aston Villa
Aston Villa
4 - 0
Ajax
Ajax

In de eerste helft hield Ajax nog vrij goed stand en zat het nog in de wedstrijd. 'Maar na rust valt alles uit elkaar', doelde Van 't Schip op de rode kaart voor Sivert Mannsverk en de blessures van Josip Sutalo en Devyne Rensch. 'En in de eerste helft was Kaplan al geblesseerd uitgevallen. Dan weet je dat je het heel moeilijk gaat krijgen. Toen was het eigenlijk onmogelijk om de boel nog bij elkaar te houden', zei de oud-international na afloop bij Veronica.

Het breekpunt vond plaats in de tweede helft, toen Mannsverk met balverlies eerst de 2-0 inleidde en vervolgens tegen zijn tweede gele kaart aanliep. Van 't Schip baalde langs de lijn zichtbaar. 'Maar dat was meer omdat we op dat moment de wissel hadden klaarstaan om hem eruit te halen. Dan baal je dat dat gebeurt.' Dat de Noor al geel had, was niet de reden van de wissel. 'Hij werd overlopen op het middenveld. Dat wilden we veranderen, maar daar kwamen we niet aan toe.'

De manier waarop Ajax de goals tegen kreeg, sprak boekdelen. Van 't Schip stelde dat zijn spelers hier alleen maar van kunnen leren. 'Maar daar hebben we nu niks aan. In dit soort wedstrijden moeten we er staan, maar dat ging heel snel de andere kant op. We verloren al onze duels in de tweede helft. Dit is wel een leerzame ervaring, dat je weet op welk niveau je moet zijn om verder te komen. Aston Villa heeft verdiend gewonnen, maar we hadden ook veel pech.'

Blessures
Van 't Schip haalde aan dat het duel ook anders had kunnen lopen als Aston Villa in de eerste helft rood had gekregen. Nu werd het met tien man en de blessures een lastige avond. En zijn er richting de wedstrijd tegen Sparta nog meer kopzorgen voor de trainer. 'Dat is een groot probleem erbovenop, ja. We moeten kijken welke spelers zondag beschikbaar zijn, maar dat komt morgen weer', aldus de trainer van Ajax, die het te makkelijk vond direct weer te twijfelen aan het systeem.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.