Racismeprotest komt Moniz op maand schorsing te staan

Reacties

Ricardo Moniz is door de Hongaarse voetbalbond een maand geschorst. De straf volgt nadat de Nederlandse trainer zaterdag protesteerde toen zijn Zalaegerszegi TE voor de tweede keer in vier dagen met racisme werd geconfronteerd.

Racismeprotest komt Moniz op maand schorsing te staan
© Pro Shots

De 58-jarige Moniz moest zijn actie bekopen met een rode kaart. Tegenover de NOS claimde Moniz dat hij het er bij een eventuele schorsing niet bij zou laten zitten. 'Het gaat te ver. Het is ook te vaak voorgekomen. Ik ben er klaar mee. Nu ben ik benieuwd of ze mij gaan schorsen voor die rode kaart. Als dat gebeurt, stap ik naar de UEFA. Het is gewoon klaar.'

'Ze horen hier nooit wat. Mensen willen soms dingen niet horen', reageerde Moniz op de vraag of de arbitrage de oerwoudgeluiden in het stadion niet hoorde.  'Al moet ik alleen deze strijd aangaan, dat interesseert me ook helemaal niets.'

'Ik weet zeker, gezien de reacties, dat dit een positieve wending gaat krijgen. Daar heb ik alle vertrouwen in', was Moniz, die afgelopen zomer in dienst trad bij Zalaegerszegi maandag nog hoopvol gestemd. Nu blijkt dat Moniz vier wedstrijden moet toezien bij de huidige nummer vijf van Hongarije.

'We betreuren het dat we hem de komende vier wedstrijden moeten missen, maar we staan op het standpunt dat voor racisme geen plaats is op de velden. Achter dat principe blijven we staan. We zullen daarom sterker uit deze situatie komen', luidt een reactie van sportdirecteur Attila Dragóner op de clubwebsite.

Moniz kreeg in Nederland ook al eens te maken met racisme. Op 17 november 2019 werd FC Den Bosch - Excelsior ontsierd door racisme jegens Excelsior-aanvalelr Ahmed Mendes Moreira. Moniz was destijds trainer van Mendes Moreira.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.