Racisme tijdens geste van Mourinho? Roma-goudhaantje wil er niets van weten

Reacties

José Mourinho beloofde Felix Afena-Gyan nieuwe schoenen ter waarde van achthonderd euro als hij zou scoren voor AS Roma en kwam zijn belofte, na de twee goals van de tiener tegen Genoa, na. De mooie geste van de coach werd in een filmpje dat hiervan werd gemaakt echter overschaduwd door een vermeende racistische opmerking op de achtergrond. Afena-Gyan wil daar niets van weten en laat via social media van zich horen. 

Racisme tijdens geste van Mourinho? Roma-goudhaantje wil er niets van weten
© Pro Shots

De achttienjarige Afena-Gyan mocht zondagavond voor de derde keer invallen in het eerste elftal van Roma en werd de man van de wedstrijd, door in de slotfase twee goals te maken tegen Genoa. Na afloop vertelde Mourinho lachend dat hij de jongeling een paar nieuwe, peperdure schoenen had beloofd als hij tot scoren zou komen. 'Morgen ga ik ze meteen halen', beloofde Mourinho.

De Portugees ging inderdaad naar de winkel om zijn belofte na te komen en keerde met een paar schoenen terug op de club. De overhandiging van het paar aan Afena-Gyan werd gefilmd en de beelden daarvan verschenen op social media. Daar ontstond al snel ophef, aangezien op de achtergrond te horen was dat een onbekend iemand een vermeende racistische opmerking maakte. 'Er zitten bananen in', klonk het toen Afena-Gyan de schoenendoos voor zich had staan.

Afena-Gyan voelde de noodzaak om via social media direct te reageren op de controverse. Volgens de Ghanees was er van racisme geen sprake. 'Ik wil benadrukken dat ik op geen enkele manier beledigd ben door een opmerking in de video en dat ik echt geloof dat er geen sprake was van een racistische intentie', schrijft de tiener.

'Ze zien me bij de club vaak bananen eten en dat is iets geworden waar we zo af en toe om lachen', legde Afena-Gyan uit. 'Ik geloof dat deze opmerking daar een volgend voorbeeld van was. Ik voel me thuis hier bij Roma en ben dankbaar voor alle steun die ik bij deze club heb ontvangen. Ik zou het vervelend vinden als mensen verkeerde ideeën krijgen. Bedankt voor de zorgen, maar laten we ons nu concentreren op de volgende wedstrijd. Forza Roma!'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.