Racisme richting Maignan: scheidsrechter voelde zich als een grote broer

Reacties

Scheidsrechter Fabio Maresca heeft na de wedstrijd Udinese - AC Milan zijn kijk op de racismezaak gegeven. De arbiter werd geprezen vanwege de manier waarop hij omging met Milan-keeper Mike Maignan, die herhaaldelijk racistisch werd bejegend.

Racisme richting Maignan: scheidsrechter voelde zich als een grote broer
© Pro Shots
Udinese
Udinese
2 - 3
AC Milan
AC Milan

Afgelopen zaterdag stapte Maignan enkele minuten voor rust van het veld, daarvoor had Maresca de stadionspeaker al laten omroepen dat racisme niet getolereerd zou worden. Het hield echter niet op, waarna de wedstrijd kort werd stilgelegd. Enkele dagen later sprak persbureau ANSA met Maresca.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik voelde me als een grote broer, het deed me echt pijn. Ik zag dat Maignan emotioneel geraakt was door deze situatie en dat voelde verschrikkelijk.' Maresca volgde het protocol. 'Dat is mijn taak als scheidsrechter. In het ergste geval hadden we de wedstrijd gestaakt, maar dat was niet nodig.' Wel lag de wedstrijd dus kort stil.

'Ik werd op de hoogte gesteld door de vierde official, dus probeerde ik Maignan gerust te stellen, zowel op menselijk vlak als in mijn functie als scheidsrechter', aldus Maresca. 'Ik heb gevraagd of hij met me wilde praten en dat ik er alles aan zou doen om hem te beschermen. Iedereen die van deze sport houdt, voelt de pijn als een wedstrijd om deze reden wordt stilgelegd, door een paar individuen. Het is belangrijk om te onthouden dat het om een paar mensen gaan, we moeten niet generaliseren.'

Uiteindelijk kon het duel uitgespeeld worden en via een laat doelpunt won Milan alsnog bij Udinese. Op social media kreeg Maignan erg veel steunbetuigingen. Na de wedstrijd kwam FIFA-baas Gianni Infantino met het plan om te werken met een reglementaire nederlaag bij racisme.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.