Racing Genk blijft druk op koploper Anderlecht houden

In de Belgische Eerste Klasse heeft Racing Genk goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. Door een moeizame overwinning op KV Kortrijk verkleinde de ploeg het gat met koploper Anderlecht tot drie punten. Westerlo had een makkelijke avond en won met 3-0 van Sint-Truiden.

RC Genk - KV Kortrijk 3-2Een eigen doelpunt van Anele Ngcongca leidde tot een verrassende voorsprong van KV Kortrijk. Lang mochten de bezoekers echter niet genieten van die voorsprong. Na vijf minuten zette Kevin de Bruyne de nummer twee van de Eerste Klasse op gelijke hoogte.

RC Genk verzuimde echter door te zetten waardoor Giuseppe Rossini (voormalig FC Utrecht) Kortijk na een half uur spelen wederom op voorsprong kon zetten. Door het doelpunt ging Kortijk met 1-2 de rust in. Na rust zette Marvin Ogunjimi (foto) zijn team weer naast Kortijk.

Na zijn doelpunt bleef het lang 2-2. Daniel Tözsér zorgde een kwartier voor tijd voor opluchting bij de thuisploeg. Zijn winnende treffer volstond voor de overwinning.

Westerlo - Sint-Truiden 3-0Westerlo heeft een gemakkelijke avond gehad. Aleksandr Yakovenko opende na ruim een half uur spelen de score. Na de thee had de thuisploeg twintig minuten nodig om de score te verdubbelen.

Steven De Petter zorgde voor de 2-0. Paulo Henrique, de voormalig spits van Heerenveen, klaarde de klus en liet de beslissende 3-0 aantekenen. Westerlo staat momenteel op de elfde plek met een voorsprong van acht punten op de nummer twaalf Sint-Truiden.

Overige uitslagen:Germinal Beerschot - SV Zulte Waregem 3-0Charleroi - KV Mechelen 0-0Cercle Brugge - Lierse 3-0 Foto: VI Images