Quinten Timber na speciale week: 'Hopelijk binnenkort weer naar grote Oranje'

Reacties

Quinten Timber (20) beleefde een bijzondere week met zijn debuut voor Jong Oranje tegen Moldavië (3-0 overwinning) en een uitnodiging voor een training bij het 'grote' Nederlands elftal. De tweelingbroer van Oranje-international Jurriën Timber hoopt na de verrassende oproep van Louis van Gaal in beeld te blijven bij de bondscoach.

Quinten Timber na speciale week: 'Hopelijk binnenkort weer naar grote Oranje'
© Pro Shots

Timber maakte dinsdag in de EK-kwalificatiewedstrijd tegen Moldavië in Deventer zijn debuut voor Jong Oranje. De middenvelder van FC Utrecht was één van de vijftien nieuwe gezichten in de selectie van Erwin van de Looi. 'We hebben wel leuk voetbal laten zien, maar we kunnen nog beter en hadden vaker moeten scoren', vertelde Timber voor de camera van ESPN.

'Ondanks dat er veel debutanten waren kennen we elkaar eigenlijk allemaal wel goed. De nieuwe jongens moesten allemaal een liedje zingen voor de groep. Nee, dat mochten we niet in koor doen. Bij een paar ging het goed, bij een paar minder. Nee, ik ga geen namen noemen. Bij mij ging goed hoor', zei Timber al glimlachend. 'Ik ging als eerste en zette zo de toon.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Uitnodiging Van Gaal
Timber verscheen afgelopen zondag verrassend op het trainingsveld van het Nederlands elftal, waar Van Gaal hem nodig had bij een trainingssessie. 'Die uitnodiging kwam nogal onverwachts, maar ik heb ervan genoten. Zei Van Gaal echt dat ik werd uitgenodigd omdat ik de beste was bij Jong Oranje? Het ging op zich ook wel lekker bij Jong Oranje. Hopelijk mag ik me binnenkort weer bij het grote Oranje melden. Dat is wel mijn streven.'

Bondscoach Van de Looi overlegde met Van Gaal over de tijdelijke promotie van Timber. 'Van Gaal vroeg mij eerst of het uitkwam dat hij tijdelijk een speler van Jong Oranje kon gebruiken. Mooi dat je met elkaar rekening houdt. Van Gaal vroeg mij toen welke speler voor een bepaalde positie de uitnodiging het meest verdiende. Zo is het gegaan', aldus de coach van Jong Oranje.

© Pro Shots

'Te jongensachtig'
Na de ruime zege op Moldavië was Van de Looi gematigd tevreden. '3-0 is geen overdreven hoge score als je kijkt naar onze hoeveelheid kansen.We moeten ook sterker in de duels worden. Het was af en toe te jongensachtig. We hebben een heel nieuw team en de afstemming was nog niet top, maar ik zag ook mooie combinaties en mooie goals. Voorin wilden we de drie spitsen niet te veel aan de zijkant hebben staan. Myron Boadu moet geen linksbuiten staan, maar richting het doel. Brian Brobbey was dreigend en Joshua Zirkzee sterk tussen de linies, maar in de onderlinge afstemming kunnen ze nog groeien', besluit Van de Looi, die volgende maand met Jong Oranje in Lausanne op bezoek gaat bij Jong Zwitserland.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.