Queiroz haalt uit naar klagende Carvajal

Reacties

Carlos Queiroz is tevreden met het spel van Iran tegen Spanje (0-1) op woensdag. De bondscoach van Iran heeft fel gereageerd op de woorden van Dani Carvajal, die de strijdwijze van de Aziaten hekelde.

Queiroz haalt uit naar klagende Carvajal

De Spaanse rechtsachter gaf aan te walgen van het volgens hem oneerlijke tijdrekken en simuleren van blessures door de Iraniërs. Queiroz diende hem snel van repliek. 'Misschien moet hij niet de spelers van Iran bekritiseren en eens terugdenken aan wat zijn ploeggenoten in de Champions League-finale deden met de Egyptenaar', verwees de Portugees na afloop naar de overtreding van Sergio Ramos die Mohamed Salah het vervolg van de finale kostte.

Queiroz looft zijn ploeg juist voor de speelwijze. 'We hebben een realistische wedstrijd gespeeld. Wij hadden vooraf drie punten, zij slechts een. Toch hebben we geprobeerd te scoren en te winnen. We hadden op zijn minst een gelijkspel verdiend, onze houding was fantastisch.'

Iran sleepte nog bijna een punt uit het vuur, ware het niet dat de goal van Saeid Ezatolahi werd afgekeurd wegens buitenspel door de videoscheidsrechter. Desondanks is de Portugese trainer blij met de technologie. 'Voor mij als coach komt de VAR te laat. Als we het zes maanden later hadden, hadden we misschien een punt gepakt vandaag, maar dit is goed voor de geloofwaardigheid van het voetbal.'

Maandag sluit Iran de groepsfase af met een wedstrijd tegen Portugal. Bij winst plaatst het elftal van Quieroz zich ten koste van de Europees kampioen voor de achtste finales van het WK.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.