Quaresma lijkt bij Inter op weg naar de uitgang

Voor Ricardo Quaresma lijkt zijn avontuur bij Internazionale alweer voorbij. Coach José Mourinho wilde afgelopen zomer nog met alle geweld zijn landgenoot inlijven, maar de trainer liet de middenvelder niet inschrijven voor het vervolg van de Champions League.

Quaresma lijkt bij Inter op weg naar de uitgang

Op de lijst met 25 namen die Inter maandag bekendmaakte ontbreken twee gerenommeerde namen: Quaresma en Hernán Crespo. Bovendien is Marco Balotelli opgenomen op de b-lijst met jeugdspelers en niet op de a-lijst met 25 selectiespelers.

Voorzitter Massimo Moratti legde op de Inter-site uit waarom Balotelli op de b-lijst staat. 'Dat is een voordeel, want zo konden we Walter Samuel op de a-lijst zetten. Het is geen nadeel voor de speler (Balotelli, red.). Hij zal zeker de kans krijgen zichzelf te laten zien.' Samuel was lange tijd geblesseerd.

Over Quaresma was Moratti minder enthousiast. 'Ik vind het moeilijk hem te omschrijven. Ik kan vertellen wat degenen die hem hebben gescout hebben gezegd over zijn tijd bij FC Porto. Hij moet dus goede kwaliteiten hebben, maar bij ons heeft hij niet echt de kans gehad zichzelf te laten zien. Of hij vertrekt? Ik weet het niet. Misschien. We zullen zien.'

Quaresma kwam afgelopen zondag tijdens het thuisduel met Torino nog in het veld als invaller. Hij speelde 45 minuten mee. Maar zijn verblijf bij de Nerazzurri is teleurstellend te noemen. Mourinho botste regelmatig met de rechtspoot, die dertien competitieduels meespeelde en nimmer scoorde.

Afgelopen zomer betaalde Inter nog circa 25 miljoen euro voor de 25-voudig international. Maar maandag dook de naam Quaresma regelmatig op in Italiaanse media: hij zou per direct naar Tottenham Hotspur gaan of naar Chelsea.

Ook Crespo kwam zondag als invaller binnen de lijnen, maar de Argentijn bevindt zich al het gehele seizoen in de marge bij Inter. De 33-jarige spits mocht slechts éénmaal in de basis beginnen. Dat hij niet is ingeschreven voor de Champions League is logisch, aldus Moratti: 'Dat gebeurde ook in de eerste seizoenshelft. We hebben veel aanvallers en moeten iemand opofferen.'

{"title":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","titleMobile":"Actie: 50x je inzet voor winst van Oranje tegen Polen!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:b038471f-73bd-4ee0-96c4-490369bb9214","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+).","textMobile":"Wint Nederland zijn eerste poulewedstrijd? TOTO pakt uit met een welkomstactie (24+)."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen