Pusic ziet passie bij FC Twente: 'Maar het gaat om zondag'

Reacties

Marino Pusic moet met een gehavende ploeg proberen het toch al aangeslagen FC Twente op het goede spoor te krijgen. De opvolger van Gertjan Verbeek beseft dat VVV-Venlo allerminst een makkelijke tegenstander is.

Pusic ziet passie bij FC Twente: 'Maar het gaat om zondag'

Maandag achtte de leiding van FC Twente een wisseling van de wacht noodzakelijk. Pusic kreeg andermaal als interim-coach de opdracht de Tukkers te leiden. Veel tijd had hij niet om zijn ploeg voor te bereiden op de herstart van de competitie, waarbij het verlaten van de laatste plaats het enige doel is.

'Het was een drukke week en de tijd is kort richting het duel van zondag', zei Pusic in de aanloop naar het duel met VVV. 'Je richt je dan allereerst op de dynamiek in de groep en het opbouwen van nieuw zelfvertrouwen. Bij een ploeg die lange tijd geen resultaat haalt, wordt de sfeer en het vertrouwen minder. Dat is ook logisch. Het is aan ons om de voorwaarden te creëren om tot resultaat te komen.'

Het gedwongen vertrek van Verbeek speelde een rol. 'Elke verandering brengt gevoelens met zich mee en doet wat met een groep. Ik kan alleen maar zeggen dat ik heb gezien dat er met passie is getraind, maar het gaat uiteindelijk om wat er zondag gebeurt', aldus Pusic.

Hidde ter Avest, Michaël Maria, Mounir El Hamdaoui, Marko Kvasina en Haris Vuckic moeten door blessures verstek laten gaan, terwijl Thomas Lam door een schorsing niet van de partij is. 'Danny Holla en Tom Boere hebben we aan boord. Zij zijn inzetbaar zondag', keek Pusic naar het positieve nieuws uit de ziekenboeg. 'Zondag wacht ons een pittige, maar mooie uitdaging. VVV heeft een goed, stug en georganiseerd team. Het is buitengewoon knap wat ze dit seizoen presteren. Het is aan ons om kansen en mogelijkheden te zien. Alleen dan kom je tot prestaties.'

Pusic gooit tactiek Verbeek overboord: 'Ben aanvallend ingesteld'
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.