FC Twente stelt Verbeek per direct op non-actief

Reacties

De crisis bij FC Twente is compleet. Gertjan Verbeek, die behalve trainer ook technisch manager was, is per direct op non-actief gesteld door de directie van de hekkensluiter van de Eredivisie.

FC Twente stelt Verbeek per direct op non-actief

Verbeek werd op 29 oktober aangesteld als opvolger van de ontslagen René Hake, maar onder zijn leiding ging het alleen maar minder. In de 18 Eredivisie-wedstrijden onder zijn leiding werd er slechts één wedstrijd gewonnen, op 12 december tegen NAC Breda (1-2). Met 0,56 punten per duel gaat hij de boeken in als de slechtste Twente-trainer ooit.

Maandag werd Verbeek ontboden op het stadion van FC Twente en daar kreeg hij te horen dat de club per direct afscheid van hem neemt. Zijn assistent Marino Pusic neemt het voorlopig over van Verbeek, zoals hij dat eerder dit seizoen ook al deed na het vertrek van Hake.

Verbeek bij Twente-aanstelling: 'Hele ziel en zaligheid in de club stoppen'

Een week geleden benadrukte algemeen directeur Jan van Halst in diverse media nog dat Verbeek het seizoen hoe dan ook zou afmaken, maar daar is hij maandag op teruggekomen na een uitgebreid gesprek met de raad van commissarissen. Verbeek wordt verantwoordelijk gehouden voor de zwakke resultaten en de slechte werkrelatie met spelers en staf.

Ook de supporters zagen het al een tijdje niet meer zitten in Verbeek, die na zijn aanstelling sprak van een 'droom' omdat hij als kind al fan was van FC Twente. Die droom werd door de neerwaartse spiraal in de Eredivisie al snel een nachtmerrie. Bovendien lag zijn defensieve speelstijl zwaar onder vuur, bij de fans én de spelers.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.