Pusic en Goodwin bevrijden Sparta in Adelaarshorst

Reacties

Sparta Rotterdam blijft een nacompetitie bespaard. De moeizame zege op het al gedegradeerde Go Ahead Eagles (1-3) bleek genoeg voor directe handhaving.

Pusic en Goodwin bevrijden Sparta in Adelaarshorst

Go Ahead Eagles wilde na de degradatie van vorige week het seizoen in de Eredivisie voor eigen publiek positief afsluiten. De Deventer uitzwaaiwedstrijd voor onder anderen aanvoerder Sander Duits had voor Sparta Rotterdam beduidend grotere sportieve belangen. Het was de vraag of er een verlenging van het seizoen zou komen om het verblijf in de Eredivisie voor nog een seizoen veilig te stellen of dat maandag de zomerstop al kon beginnen.

De opdracht voor Sparta was simpel. Alleen met een zege kon de nacompetitie worden ontlopen, al was het wel afhankelijk van het resultaat van Roda JC Kerkrade tegen Vitesse. Aan die noodzakelijke maar niet voldoende voorwaarde werd uiteindelijk met hangen en wurgen en op de valreep voldaan.

Het ging Sparta allerminst eenvoudig af in De Adelaarshorst. De ploeg van Alex Pastoor toonde goede wil, maar de kansen waren in de eerste helft voor Go Ahead. Sam Hendriks, Sébastien Locigno en Darren Maatsen stelden Michael Verrips op de proef. De doelman, die door de blessure van Roy Kortsmit onder de lat stond, bleef bij zijn debuut in de Eredivisie op de been.

In de tweede helft kon Sparta met Craig Goodwin als invaller de schroom meer van zich afgooien. Het besef te moeten scoren won het van de zenuwen. Ilias Alhaft onderstreepte kort na de hervatting het nieuwe Rotterdamse elan met een venijnig schot. De bevrijdende openingstreffer viel in de 57ste minuut.

Martin Pusic was de man die Sparta aan de 0-1 bracht. De Oostenrijkse huurling, die de afgelopen weken vier van de laatste zes Rotterdamse treffers had gemaakt, kopte van dichtbij raak na een vrije trap van Goodwin. Hij werd daarbij geholpen door de weifelende Go Ahead-doelman Theo Zwarthoed.

In de 71ste minuut moest Sparta opnieuw beginnen na een scherpe tegenaanval van Go Ahead, waarbij Jarchinio Antonia de aangever en Maatsen de afmaker was. De Rotterdamse formatie werd tien minuten later gered door de combinatie Goodwin – Pusic. De Australiër gaf de voorzet, waaruit de Oostenrijker ook de 1-2 voor zijn rekening nam. Opnieuw maakte Zwarthoed geen beste indruk. In de 89ste minuut maakte Goodwin uit een vrije trap een einde aan alle onzekerheid.

Het verlossende bericht kwam na afloop uit Arnhem, waar Vitesse zijn sportieve plicht deed tegen Roda JC. Dankzij het Arnhemse succes kreeg de zege van Sparta de gewenste betekenis en is de nacompetitie op basis van het doelsaldo ontlopen. Want NEC verzamelde evenveel punten, maar kwam negen doelpunten tekort om het Sparta-feestje te verstoren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.