Blessure Kortsmit fikse tegenvaller voor Sparta

Reacties
Blessure Kortsmit fikse tegenvaller voor Sparta

Sparta Rotterdam zal in de laatste wedstrijd van het seizoen, komende zondag tegen Go Ahead Eagles, geen beroep kunnen doen op doelman Roy Kortsmit. De sluitpost liep een meniscusblessure op, wordt vrijdag geopereerd en is zeker een maand uitgeschakeld.

Mocht Sparta er zondag niet in slagen zich rechtsreeks te handhaven dan zal Kortsmit ook tijdens de play-offs niet inzetbaar zijn. Kortsmit is na Loris Brogno en Paco van Moorsel de derde basisspeler die in de beslissende fase van het seizoen geblesseerd geraakt.

De blessure van de 24-jarige doelman is een fikse tegenvaller voor de Rotterdammers. Kortsmit is de onomstreden eerste keus onder de lat van Sparta. Hij is bezig aan een prima eerste Eredivisie-jaar en behoort tot de betere Sparta-spelers dit seizoen. Trainer Alex Pastoor zal nu een keuze moeten maken tussen de reservekeepers Ricardo Kieboom en Michael Verrips. Beide goalies hebben geen ervaring op het hoogste niveau.

Verrips lijkt de aangewezen kandidaat om Kortsmit te vervangen. De twintigjarige (en 1 meter 95 lange) doelman speelde nog geen minuut in het eerste van Sparta, maar maakte dit seizoen in Jong Sparta een uitstekende indruk. De Rotterdammers verlengden het contract van Verrips, die afgelopen zomer overkwam van Jong FC Twente, al met een jaar. De overeenkomst met Kieboom loopt deze zomer af.

Bij winst op het al gedegradeerde Go Ahead Eagles en als Roda JC niet wint bij Vitesse is Sparta zeker van handhaving in de Eredivisie. Mocht Sparta zestiende blijven dan wacht in de play-offs zeer waarschijnlijk een duel met FC Emmen, dat in de heenwedstrijd in de eerste ronde als met 1-5 bij RKC Waalwijk won.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.