Puig gaat strijd opnieuw aan: 'Iniesta was op zijn 24ste pas basisspeler'

Reacties

Barcelona-coach Ronald Koeman vertelde hem afgelopen seizoen al dat een tijdelijk vertrek beter was, maar Riqui Puig bleef in Camp Nou. Hij kwam tot 282 minuten in La Liga, maar ook komend seizoen wil Puig voor zijn kans in Catalonië gaan.

Puig gaat strijd opnieuw aan: 'Iniesta was op zijn 24ste pas basisspeler'
© Pro Shots

Dit werd besproken bij Catalunya Radio, een welingelichte radiozender die vooruitblikte op het Barça van komend seizoen. Puig heeft met onder anderen Sergio Busquets en Frenkie de Jong flinke concurrentie op het middenveld en dat zag Koeman afgelopen seizoen al. Puig wilde echter niet vertrekken en blijft bij dit standpunt.

Volgens de Catalaanse radiozender is dit omdat Puig het vertrouwen voelt van president Joan Laporta. De nieuwe preses van de club heeft herhaaldelijk uitgesproken dat de jonge middenvelder dé speler van de toekomst is voor Barça.

Vrij recent gaf ook voormalig Barcelona-trainer Pep Guardiola een (niet helemaal) goed voorbeeld over hoe het kan lopen voor een talentvolle middenvelder. Tijdens een golfsessie stond hij de pers te woord over Puig. 'Mensen denken dat het makkelijk is om te spelen voor Barcelona, maar dat kan behoorlijk lastig zijn. Andrés Iniesta was ook pas op zijn 24ste een basisspeler.'

Helemaal klopt die uitspraak van Guardiola overigens niet. In het seizoen 2004/05 speelde Iniesta al 37 wedstrijden in La Liga voor de Catalaanse club, een jaar later had hij meer basisplaatsen dan invalbeurten in de Spaanse competitie. Op dat moment was Iniesta 22.

Voor Koeman betekent het besluit van Puig dat de Nederlandse coach ruimer in zijn beslissingen komt te zitten. Koeman had voor komend seizoen Georginio Wijnaldum graag zien komen, maar Paris Saint-Germain troefde de Spaanse club af. Wel werden Sergio Agüero, Eric García en Emerson Royal binnengehaald.

Meer Riqui Puig
Meer over Riqui Puig
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.