PSV'er Sávio ontbreekt na winterstop en vormt uitzondering bij Brazilianen

Reacties

Sávio is opgeroepen voor de CONMEBOL Sudamericano Sub-20, ofwel de Copa América voor nationale beloftenploegen. De aanvaller is daardoor enige tijd afwezig bij PSV. Het toernooi vindt plaats tussen 19 januari en 12 februari.

PSV'er Sávio ontbreekt na winterstop en vormt uitzondering bij Brazilianen
© Pro Shots

In de 22-koppige selectie van bondscoach Ramon Menezes is Sávio opvallenderwijs de enige speler die niet voor een Braziliaanse club uitkomt. Het zestienjarige wonderkind Endrick, dat ook deel van de selectie uitmaakt, lijkt Palmeiras in 2024 echter in te ruilen voor Real Madrid.

Brazilië Onder-20 won het toernooi elf keer en is daarmee recordhouder, al dateert de laatste eindzege van 2011. Toen was Neymar met negen doelpunten de grote ster van het toernooi. De editie van 2023 wordt georganiseerd door Colombia.

De achttienjarige Sávio stond dit seizoen nooit in de basis bij PSV, maar kwam wel tot acht invalbeurten, waarvan zes in de Eredivisie en twee in de Europa League. Bovendien speelde hij zeven wedstrijden als basisklant voor Jong PSV in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin scoorde hij tweemaal en gaf hij een assist.

Voor PSV begint de Eredivisie op 7 januari weer met een thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam. Jong PSV voetbalt tijdens het WK 'gewoon' door en treedt maandag aan tegen Jong AZ. Volgende week donderdag wacht nog een duel met Jong Ajax, voordat de winterstop begint.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.