PSV zwalkt ook op bezoek bij FC Emmen

Reacties

FC Emmen heeft PSV zondag nieuwe stof tot nadenken gegeven. Want ook in Drenthe kon de Brabantse ploeg niet winnen.

PSV zwalkt ook op bezoek bij FC Emmen
© Pro Shots
FC Emmen
FC Emmen
1 - 1
PSV
PSV

Vorige week had PSV tegen SC Heerenveen een einde gemaakt aan de treurige reeks vol teleurstellende resultaten. Mede dankzij herintreders Donyell Malen en Steven Bergwijn werd eindelijk weer een zege verwelkomd. Maar de vraag was hoe bestendig het ingezette herstel was.

De dramatische Europa League-avond in Lissabon deed vermoeden dat PSV nog balanceerde op een dun koord op de weg naar herstel. In ieder geval achtte trainer Mark van Bommel het raadzaam om na de Europese uitschakeling zijn basisploeg op drie plaatsen te wijzigen. Timo Baumgartl, Jorrit Hendrix en Bruma moesten plaatsmaken voor Daniel Schwaab, Ryan Thomas en Ritsu Doan.

Onder andere de ervaring van Schwaab was voor Van Bommel aanleiding te kiezen voor de 31-jarige verdediger. De Duitser bood zijn ploeg na een kwartier echter ook op een ander front soelaas. Na een corner van Mo Ihattaren stond hij bij de tweede paal op de juiste plaats om de 0-1 binnen te tikken.

Het welkome Eindhovense steuntje in de rug leek slechts kort leven beschoren. Enkele minuten na de 0-1 veroverde FC Emmen-back Glenn Bijl de bal op het middenveld en schoot net over de middenlijn op het PSV-doel, waar keeper Lars Unnerstall de bal tot zijn verbazing over zich heen zag gaan en in het doel. Op advies van de VAR ging er echter een streep door de wereldgoal. Bijl had in de ogen van de arbitrage een overtreding gemaakt op Bergwijn bij het veroveren van de bal.

Na de opluchting sloeg PSV gaandeweg de weg in richting de zege. Grote maar onbenut gelate kansen voor Bergwijn, Malen en Ihattaren onderstreepten dat groeiende gevoel van hoop. Maar het bleek niet meer dan een tijdelijke opleving. Want na rust was het Emmen dat het spel maakte en in de 52ste minuut verdiend op gelijke hoogte kwam. Na een splijtende pass van Michael Chacón ging Bijl op rechts door, waar het gepruts van linksback Michal Sadílek hem de gelegenheid gaf de bal voor te geven op Marko Kolar; 1-1.

Het zal een pijnlijke constatering voor Van Bommel en co zijn dat zijn ploeg ook na de Drentse gelijkmaker de onderliggende partij was aan de Meerdijk. De thuisploeg was scherper en agressiever. Het was Emmen dat joeg op de tweede treffer, waar de Eindhovense gasten zich op eigen helft verschansten en hun hoop vestigden op een uitval.

De Drentse aanvallen leverden meer dreiging op dan de sporadische Brabantse counters. Zo was PSV-huurling Nikolai Laursen dicht bij de 2-1, al werd aan de andere kant in blessuretijd de 1-2 van Kostas Mitroglu vanwege buitenspel afgekeurd. Net als Emmen - waar Bijl in de laatste minuut nog een tweede gele kaart kreeg - bleef PSV een tweede treffer en daarmee een volgende blamage bespaard, maar het optreden aan de Meerdijk was wel een bewijs dat het vorige week verwelkomde herstel allesbehalve bestendig is.

Door het resultaat in Emmen is de achterstand van PSV op nummer twee AZ zeven en op koploper Ajax dertien punten. Volgende week wacht een bezoek van Fortuna Sittard.

'PSV was voetballend armoedig en minder dan Emmen'
FC Emmen Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer FC Emmen
Meer over FC Emmen
Meer PSV
Meer over PSV
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.