Wanprestatie in Lissabon maakt Europese afgang PSV compleet

Reacties

PSV is klaar op het Europese toneel. Op bezoek bij Sporting Portugal kreeg het team van trainer Mark van Bommel een pak slaag, dat extra kracht werd bijgezet door de zege die LASK Linz boekte bij Rosenborg. De Oostenrijkers zijn daardoor niet meer bij te halen in de groep.

Wanprestatie in Lissabon maakt Europese afgang PSV compleet
© Pro Shots
Sporting Lissabon
Sporting Lissabon
4 - 0
PSV
PSV

In een hopeloze eerste helft in Lissabon liep PSV desolaat achter zijn tegenstander aan. Slechts negen minuten bleef het bij 0-0. Na een inworp aan de linkerkant van het veld zette Bruno Fernandes met buitenkant voet op kunstige wijze voor op Luiz Phellype, die het won van Nick Viergever en de bal succesvol in de verre hoek kopte.

Een handvol minuten later maakte Bruno Fernandes er persoonlijk 2-0 van. De grote ster van de Portugezen, die eerder deze week nog zijn contract openbrak en daarvoor het salarisplafond doorbrak, haalde van afstand uit en schoot via de binnenkant van de paal binnen. Voor de middenvelder was het alweer zijn vierde doelpunt in vijf Europese wedstrijden, dit seizoen.

PSV stond erbij en keek ernaar. Een schot naast het doel van de voet van Bruma was het maximale voor de Eindhovenaren, die de laatste tijd al vaak teleurstellende resultaten slikten. Sporting was sneller, creatiever en durfde meer. Een paar minuten voor rust vertaalde zich dat in de 3-0 van Jérémy Mathieu, die de bal na een hoekschop van Bruno Fernandes bijna vliegend binnentrapte en zo zijn graantje meepikte op de feestavond van Sporting.

Sterspeler Bruno Fernandes nam de 2-0 en de 4-0 voor zijn rekening tegen PSV.
© Pro Shots
Sterspeler Bruno Fernandes nam de 2-0 en de 4-0 voor zijn rekening tegen PSV.

In de eerste minuut na rust toonde PSV een moment van opwinding, toen Mohamed Ihattaren met een hard schot de vuisten van keeper Luís Maximiano trof. Het was echter verre van een voorbode voor meer: PSV had moeite om tot uitgespeelde kansen te komen en ook nieuwkomers Gastón Pereiro en Cody Gakpo (gekomen voor Pablo Rosario en Bruma) brachten geen nieuw elan.

Sporting wachtte geduldig op een nieuwe kans en kreeg die na ruim een uur. Timo Baumgartl legde Marcos Acuña neer en moest dat bekopen met een strafschop. Bruno Fernandes stuurde Lars Unnerstall de verkeerde kant op en maakte er kalm 4-0 van. Het aantal tegentreffers voor PSV in dit Europese seizoen, inclusief voorronden, liep daarmee verder op tot vijftien.

Voor Mark van Bommel stapelen de problemen zich op: Europees is zijn wankele elftal klaar en in de competitie wordt slechts de derde plaats bezet. Als hij er nog de kans voor krijgt, resten de trainer nog zes duels tot de winterstop. Die reeks begint aanstaande zondag met een uitwedstrijd tegen FC Emmen. Daarna wachten nog Fortuna Sittard, Rosenborg BK (Europa League), Feyenoord, GVVV (TOTO KNVB-Beker) en PEC Zwolle. 

'PSV zit zowel verdedigend als aanvallend muurvast'
UEFA Europa League

Stand Groep D UEFA Europa League 2019/2020

Europa

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
LASK Linz
6
4
1
1
11-4
+7
13
2
Sporting Lissabon
6
4
0
2
11-7
+4
12
3
PSV
6
2
2
2
9-12
-3
8
4
Rosenborg BK
6
0
1
5
3-11
-8
1
* Actueel tot en met 15 mrt. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer UEFA Europa League
Meer over UEFA Europa League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.