PSV zonder bovenmatige inspanning langs Spakenburg

PSV heeft woensdagavond het bekerduel met Spakenburg in een 3-0 zege omgezet. Door de overwinning voegen de Eindhovenaren zich bij de laatste zestien van het KNVB-bekertoernooi.

Bij PSV startte Stanislav Manolev in de basis. De Bulgaar maakte zijn rentree na weken van blessureleed. Verder viel op dat trainer Fred Rutten zijn elftal liefst op acht plaatsen wijzigde in vergelijking met het competitieduel met FC Utrecht (1-2 winst).

PSV had in het eerste bedrijf weliswaar een overwicht, maar verzuimde grote kansen te creëren. Wat wel volgde was een stortvloed aan hoekschoppen. Toch leek de rust doelpuntloos te worden bereikt. Spakenburg-goalie Sven Taberima bleek keer op keer een sta-in-de-weg voor de PSV-aanval.

Nadat Danny Koevermans (foto), Marcus Berg en Stef Nijland kansen misten, was Koevermans op slag van rust toch nog trefzeker. Een corner van Stijn Wuytens werd doorgekopt door Berg en kwam bij de spits terecht. Koevermans nam de bal aan en schoot vanaf een meter de bal hard in het dak van het doel.

Na de onderbreking liep PSV langzaam maar zeker weg bij het logischerwijs verdedigend ingestelde Spakenburg. Orlando Engelaar zorgde zes minuten na rust voor de 2-0. Ook zijn treffer kwam voort uit een hoekschop van Wuytens. Taberima toucheerde de kopbal van de PSV-middenvelder nog wel, maar kon een doelpunt daarna niet meer voorkomen.

Na 65 minuten spelen bepaalde Nordin Amrabat de eindstand op 3-0. Nadat Nijland met een vrije trap de lat raakte, was de rebound voor de flankspeler. Met een handige omhaal trof Amrabat doel, waarna PSV het duel rustig uitspeelde. Foto: VI Images