PSV ziet investering in topspelers terugverdiend worden in Champions League

Reacties

Een volgende overwinning in de Champions League brengt PSV richting de veertig miljoen aan inkomsten in de groepsfase. Daarmee spelen de Eindhovenaren al bijna quitte als gekeken wordt naar de drie duurste inkomende transfers van dit seizoen.

PSV ziet investering in topspelers terugverdiend worden in Champions League
© Pro Shots
Sevilla
Sevilla
2 - 3
PSV
PSV

Met Hirving Lozano, Noa Lang en Jerdy Schouten voegde PSV voor een geschatte veertig miljoen euro een flinke dosis ervaring toe aan het elftal en dat resulteert mede in een mooie Europese campagne. In de eerste vier duels verloor PSV alleen (kansloos) van Arsenal en stroomden de wedstrijdpremies binnen.

Inmiddels haalde PSV al 7,46 miljoen euro op aan wedstrijdpremies, inclusief de 2,8 miljoen die de club kreeg voor de overwinning in Andalusië. Daarmee is de totale rekensom uitgekomen op bijna 39 miljoen, met nog één duel in de groepsfase te gaan.

Onderstaand bedrag is exclusief wedstrijdinkomsten als recettes en merchandise, ook kan PSV door de zeges in de groepsfase rekenen op een extra bedrag aan het einde van de groepsfase. Dit omdat de UEFA bij een gelijkspel niet het volledige bedrag van 2,8 miljoen euro uitkeert aan de clubs. Het resterende deel wordt samengevoegd en naar rato uitgedeeld aan clubs die een wedstrijd wonnen in de eerste ronde.

Inkomsten PSV
Startpremie 15,64 miljoen euro
Coëfficiëntenpremie 14,781 miljoen
Market pool 0,945 miljoen
Prestatiebonus 7,46 miljoen
Totaal 38,826 miljoen
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.