PSV wil tijdens 'Middagje NAC' sterke uitreeks doortrekken

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij een aantal feiten. PSV vervolgt het Eredivisie-seizoen met een middagje NAC.

PSV wil tijdens 'Middagje NAC' sterke uitreeks doortrekken
 
Speelronde 2
Aftrap16.45 uur
ScheidsrechterPol van Boekel

• Met recht mag NAC Breda-PSV een Eredivisie-klassieker worden genoemd. De editie van zondag is alweer de 49ste. De thuisploeg kwam tot veertien zeges en moest 23 keer alle punten laten aan PSV. Elf keer eindigde het duel zonder winnaar.

• NAC Breda zoekt ongetwijfeld naar revanche voor de 4-1 nederlaag bij Vitesse tijdens de eerste speelronde. PSV zette vorige week in een spektakelstuk AZ met 3-2 opzij.

• Tijdens de 48 eerdere uitgaves van NAC Breda-PSV in de Eredivisie vielen liefst 180 doelpunten, oftewel een moyenne van 3,8 treffers per wedstrijd.

• Om in tegenstelling tot vorig seizoen deze jaargang wél om de titel mee te doen zal PSV vooral in uitwedstrijden beter voor de dag moeten komen. Wat dat betreft is het duel in Breda een aardige testcase. Ook omdat NAC liefst vijf van de vorige zeven thuiswedstrijden van PSV won. In de voorbije jaargang verspeelden de Eindhovenaren in liefst acht van de zeventien uitwedstrijden punten. Vooral de zeven gelijke spelen bleken bij de eindafrekening heel duur.

Een razendsnelle vooruitblik op NAC Breda-PSV.

• In de editie van 2014/15 kreeg Jetro Willems al na 29 seconden een (later geseponeerde) rode kaart. Nooit werd iemand sneller van het veld gestuurd in de historie van de Eredivisie.

• NAC Breda-trainer Stijn Vreven startte afgelopen week tegen Vitesse met de jongste basisformatie van de achttien Eredivisie-clubs. Het team telde een gemiddelde leeftijd van 22 jaar en dertien dagen.

PSV langs AZ in spektakelstuk.
NAC Breda kansloos ten onder tijdens eerste speelronde.

• Al na één speelronde heeft NAC Breda meer Spanjaarden ingezet dan elke andere ploeg in een heel seizoen in de Eredivisie. Namens de Brabanders maakten Pablo Marí, Angeliño, Manu García en Paolo Fernandes afgelopen week hun opwachting.

• PSV verloor slechts één van zijn laatste dertig uitwedstrijden in de Eredivisie, in februari tegen Feyenoord. In die serie kwamen de Eindhovenaren verder tot 21 zeges en acht gelijke spelen.

De laatste vijf edities van NAC Breda-PSV:

SeizoenUitslag
2010/114-2
2011/123-1
2012/131-6
2013/142-1
2014/150-2
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.