PSV weet al een jaar niet wat verliezen is tegen een Nederlandse club

Reacties

Op deze woensdag is het precies een jaar geleden dat PSV voor het laatst verloor van een Nederlandse club. FC Emmen toonde zich op 24 januari 2023 in Eredivisie-verband met 1-0 te sterk voor de Eindhovenaren.

PSV weet al een jaar niet wat verliezen is tegen een Nederlandse club
© Pro Shots
Feyenoord
Feyenoord
1 - 0
PSV
PSV

Als PSV woensdag de bekerclash met Feyenoord in winst omzet of gelijkspeelt na 120 minuten is het sowieso 368 dagen zonder - statistische - nederlaag tegen Nederlandse ploegen. Dat zou de op drie na langste reeks ooit zijn van een Eredivisie-club.

Het record in dit opzicht wordt met 420 dagen gedeeld door het Feyenoord in 1978-1979 en het Feyenoord in 2019-2020. Bij die laatste serie hoort wel een asterisk: destijds kwamen de Rotterdammers slechts dertig keer in actie wegens de coronapandemie.

PSV is een clubrecord inmiddels genaderd. Tussen augustus 2000 en augustus 2001 bleef het 370 dagen zonder verliesbeurt tegen Nederlandse clubs. De reeks werd ingezet na het verlies bij De Graafschap tijdens de eerste speelronde van het seizoen 2000/01 en eindigde door een nederlaag bij Willem II ruim een jaar later.

Wel moet worden aangetekend dat PSV de bekerfinale van 2001 tegen FC Twente in statistisch opzicht weliswaar gelijkspeelde, maar dat de spelers uiteraard als grote verliezers van het veld stapten door de nederlaag in een strafschoppenserie.

PSV zette toen een serie van veertig duels zonder verlies neer tegen Nederlandse clubs. Het is samen met het Feyenoord in 1978-1979 een nationaal record dat zondag door het PSV van nu werd geëvenaard. De ploeg van Peter Bosz kan woensdag dus geschiedenis schrijven door als eerste Eredivisie-team meer dan veertig duels zonder nederlaag te blijven tegen Nederlandse clubs.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.