Tiental PSV incasseert in Emmen volgende dreun in titelrace

PSV moet opnieuw een pas op de plaats maken in de titelrace. De ploeg van Ruud van Nistelrooij blameerde zich dinsdag op bezoek bij laagvlieger FC Emmen, dat het grootste deel van de wedstrijd tegen tien man speelde (1-0).

FC Emmen
FC Emmen
1 - 0
PSV
PSV

De bezoekers konden aan De Oude Meerdijk nog geen beroep doen op Luuk de Jong, die in het thuisduel met Vitesse een hoofdwond opliep. Omdat de huurtransfer van Fábio Silva nog niet was afgerond, begon Anwar El Ghazi in de punt van de aanval. Dat maakte de weg vrij voor een basisplaats van Johan Bakayoko. De jonge aanvaller had het in de openingsfase op zijn heupen, ontsnapte een paar keer op de rechterflank, maar had het vizier niet op scherp staan.

Omdat ook Xavi Simons verzuimde Mickey van der Hart te verschalken, hield PSV de thuisploeg in leven. Dat kwam de Eindhovenaren duur te staan, want bij de eerste schietkans van Emmen was het meteen raak. Armando Obispo leidde op klungelige manier een corner in. De bal sloeg af en belandde voor de voeten van Lucas Bernadou, die met een hard schot de korte hoek vond (1-0).

PSV ging op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg op slag van rust een nieuwe dreun te verwerken. Diep op de helft van Emmen plantte Mauro Júnior zijn voet op de kuit van Rui Mendes. Scheidsrechter Jeroen Manschot kon niet anders dan de Braziliaan, die zelf leek te schrikken van zijn spijkerharde overtreding, met een rode kaart van het veld sturen.

Kansen voor Emmen
Emmen rook bloed en ging na rust op zoek naar meer. Ole Romeny kopte van dichtbij op het lijf van Walter Benítez en Jeroen Veldmate schoot uit een vrije trap op de onderkant van de lat. Aan de andere kant ontsnapte de ploeg van Dick Lukkien, omdat Richairo Zivkovic goed meeverdedigde. De aanvaller werkte een indraaiende vrije trap van El Ghazi weg uit de doelmond. PSV zette in de slotfase nog eens aan, maar kreeg het niet voor elkaar om er nog een serieuze kans uit te persen.

Dat betekent dat de ploeg van Van Nistelrooij slechte zaken doet in de strijd om de landstitel. Koploper Feyenoord kan woensdag in eigen huis tegen NEC een gat slaan van zes punten. Emmen, dat voor het eerst sinds augustus weer eens een thuisoverwinning boekte, ontsnapt juist uit de degradatiezone en klimt naar de veilige vijftiende plek.