Kwakman wijst schuldige aan na tegendoelpunt PSV: 'Hij staat te pitten'

Reacties

Kees Kwakman is kritisch op het handelen van Xavi Simons, vlak voor het openingsdoelpunt in de wedstrijd tussen FC Emmen en PSV. De aanvallende middenvelder was volgens Kwakman apathisch rond de zestienmeterlijn, toen Lucas Bernadou de bal ontving uit een corner en kon uithalen.

Kwakman wijst schuldige aan na tegendoelpunt PSV: 'Hij staat te pitten'
© Pro Shots
FC Emmen
FC Emmen
1 - 0
PSV
PSV

'Dit is echt een goede corner', zei Kwakman in de pauze van de wedstrijd als analist van ESPN. 'Simons staat gewoon te pitten. Als de bal over hem heen gaat, moet hij veel sneller bijsluiten om deze bal van Bernadou eventueel af te snoepen. Hij let niet goed op. Op die manier geef je een goal weg.'

Kwakman zag dat Simons bij een latere corner in een soortgelijke situatie wel goed gepositioneerd stond en de bal uiteindelijk wegwerkte. 'Hij heeft ervan geleerd, maar het kost je wel een doelpunt.' PSV had ook kansen om te scoren, zag Kwakman. De manier van druk zetten door de Eindhovenaren noemde hij echter 'erbarmelijk'.

'Emmen is daar slim in, PSV weet niet hoe het de druk erop kan krijgen. Emmen speelde zich er een paar keer heel goed onderuit. PSV heeft wel een aantal goede aanvallen gehad en veel kansen', zei de voormalig verdediger annex middenvelder, die de rode kaart van Mauro Júnior meer dan terecht vond. De linksback werd weggestuurd na een grove charge op Rui Mendes, die de wedstrijd niet kon afmaken en met een golfkarretje van het veld werd vervoerd.

'Hij schrok er zelf van. Het gevolg is helaas heel erg, want Mendes lijkt zwaar geblesseerd', merkte Kwakman op. 'Het is schandalig om zo in te komen. Hij kan nooit meer bij die bal. Hij zal 'm niet bewust schoppen en Mauro is niet zo'n speler, maar dit is echt een schande. Dit zal een flink aantal wedstrijden schorsing worden en dat is ook terecht.'

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.