PSV 'verplicht' om af te rekenen met FC Groningen

Reacties

In de aanloop naar elke wedstrijd in dit Eredivisie-seizoen duikt Voetbal International, met behulp van Opta, in de statistieken. Telkens staan we stil bij acht feiten. PSV moet winnen op bezoek bij FC Groningen om het kansje op de tweede plaats te behouden.

PSV 'verplicht' om af te rekenen met FC Groningen

Speelronde: 33
Aftrap: zondag 7 mei, 14.30 uur
Scheidsrechter: Dennis Higler

• Dankzij een recente opleving is FC Groningen nog altijd in de race voor de negende plaats, welke leidt tot deelname aan de play-offs voor een Europees ticket. De noorderlingen, die tiende staan, moeten nog wel Heracles Almelo voorbij. PSV staat derde, op drie punten van Ajax, dat ook een veel beter doelsaldo heeft en dus op pole position ligt in de strijd om een ticket voor de voorronde van de Champions League.

• FC Groningen en PSV bonden 37 keer eerder in het Hoge Noorden de strijd met elkaar aan in de Eredivisie. De thuisploeg triomfeerde tienmaal en moest achttien keer zijn meerdere erkennen in de Eindhovenaren. Negen keer eindigde de confrontatie onbeslist.

• Wedstrijden in het Philips Stadion meegerekend kreeg PSV al 317 minuten geen treffer om de oren tegen FC Groningen.

• FC Groningen bleef sinds de jaarwisseling in liefst elf van de vijftien wedstrijden zonder nederlaag. Alleen de traditionele en huidige topdrie presteert beter in dit opzicht.

• De formatie van trainer Ernest Faber is de laatste tijd wat betreft doelpunten afhankelijk van twee spelers. 21 van de laatste dertig goals kwamen op naam van Mimoun Mahi (dertien) en Bryan Linssen (acht).

• Sinds de afgelopen speelronde staat het vast dat PSV geen landskampioen wordt. Daarmee komt een einde aan de serie titels die Luuk en Siem de Jong veroverden en die in 2010 werd ingezet.

• Het is alweer van september 2015 geleden dat PSV voor het laatst een Eredivisie-wedstrijd verloor van een club die geen deel uitmaakt van de traditionele topdrie. Destijds ging het mis tegen Heracles Almelo.

• PSV hield dit Eredivisie-seizoen al zestien keer de nul. De laatste keer dat de Eindhovenaren op zeventien clean sheets uitkwamen, was in het seizoen 2007/08.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.