PSV toont veerkracht in herhaling van Champions League-thriller te Glasgow

Reacties

PSV en Rangers FC hebben elkaar opnieuw in bedwang gehouden tijdens het heenduel in de play-offs van de Champions League. Net als vorig seizoen werd het 2-2 in Schotland, PSV kwam twee keer terug van een achterstand.

PSV toont veerkracht in herhaling van Champions League-thriller te Glasgow
© Pro Shots
Glasgow Rangers
Glasgow Rangers
2 - 2
PSV
PSV

PSV en Rangers hielden elkaar aardig in evenwicht in de eerste 45 minuten. De uitclub had weliswaar het overwicht, maar had moeite om dat in kansen uit te drukken. Zelfs met de teruggekeerde Noa Lang en debutant Sergiño Dest op de linkerflank had PSV moeite om de defensie van Rangers uit elkaar te spelen. Het was dan niet onlogisch dat een persoonlijke fout leidde tot de openingstreffer, helaas viel deze voor PSV aan de verkeerde kant. Ibrahim Sangaré raakte in de opbouw de bal kwijt en op aangeven van Cyriel Dessers schoot Abdallah Sima met scherp vanaf de rand van het strafschopgebied.

Het was een klap voor PSV, maar in de tweede helft kon Sangaré snel zelf iets terugdoen. Na iets meer dan een uur profiteerde hij van een slimme actie van Ismael Saibari, die de bal bewust liet lopen. Daardoor kon Sangaré binnenschieten voor de 1-1. De Ivoriaan had vorig jaar ook al gescoord op Ibrox, toen het 2-2 werd. Die stand werd ook dit jaar bereikt. PSV liet zich eerst een kwartier voor tijd te grazen nemen in de counter. Rabbi Matondo maakte het af op aangeven van wederom Dessers.

De basisopstelling van PSV, met debutant Sergiño Dest als tweede van links op de onderste rij.
© Pro Shots
De basisopstelling van PSV, met debutant Sergiño Dest als tweede van links op de onderste rij.

Wederom liet een antwoord van PSV niet lang op zich wachten, nu was het al vier minuten na de treffer van de Schotten raak. Luuk de Jong kopte raak uit een corner voor alweer zijn 28ste Europese doelpunt in dienst van een Nederlandse club. Met de inbreng van Yorbe Vertessen ging het team van trainer Peter Bosz op zoek naar meer in Glasgow, maar het bleef opnieuw 2-2. Daar mocht PSV zich gelukkig mee prijzen, want via het ingevallen duo Sam Lammers-Danilo kreeg Rangers nog een erg grote kans in de slotfase.

Zo is er na één wedstrijd wederom nog niets beslist in het tweeluik tussen PSV en Rangers. Vorig seizoen ging het mis in het Philips Stadion, daar zal PSV voor waken richting de groepsfase van de Champions League.

Onze analyse van RAngers - PSV.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.