PSV stuit in play-offs op Balotelli, Emanuelson en De Jong

PSV treft AC Milan in de play-offs van het toernooi om de Champions League. De ploeg van trainer Phillip Cocu speelt de eerste wedstrijd in eigen huis tegen de ploeg van de Nederlanders Nigel de Jong en Urby Emanuelson, die in Mario Balotelli z'n grootste blikvanger heeft.

PSV stuit in play-offs op Balotelli, Emanuelson en De Jong

De Eindhovenaren ontliepen Arsenal, Schalke 04, Olympique Lyon en Zenit Sint-Petersburg, maar hebben in de Italiaanse topclub een zware kluif om deelname aan het hoofdtoernooi te bewerkstelligen. Milan is geen onbekende voor PSV.

De Milanese grootmacht zorgde er in het seizoen 2004/05 voor dat PSV, destijds onder leiding van trainer Guus Hiddink, zich niet plaatste voor de finale van de Champions League. In Eindhoven won PSV de return met 3-1, maar de Italianen waren over twee wedstrijden beter.

De eerste wedstrijd eindigde in 2-0 voor AC Milan. De treffer van Massimo Ambrosini deed PSV uiteindelijk de das om. Opvallend in deze is dat de huidige trainer Cocu van PSV en huurling Ji-Sung Park destijds de doelpuntenmakers waren in het Philips stadion. De Zuid-Koreaan, die gehuurd wordt van Queens Park Rangers, nam één treffer voor zijn rekening, terwijl Cocu twee keer trefzeker was.

PSV kan 8,6 miljoen euro bijschrijven op de bankrekening als het eind deze maand de play-offs van de Champions League doorkomt. Ajax wist zich als landskampioen al rechtstreeks te kwalificeren voor de groepsfase van het toernooi en kan derhalve al op 8,6 miljoen euro rekenen in de begroting.

Dinsdag 20 staat het thuisduel voor PSV op het programma. Acht dagen later is het bezoek aan San Siro gepland. Overigens bestond bij AC Milan even de angst dat Balotelli door een kuitblessure lang aan de kant zou staan. Maar de tijdens de toer door de Verenigde Staten opgelopen kwetsuur valt reuze mee, waardoor PSV zich kan opmaken voor een treffen met de veelbesproken spits.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen