PSV stuit in achtste finale Champions League op Dortmund en Malen

Reacties

PSV staat in de achtste finale van de Champions League tegenover Borussia Dortmund. Dat heeft de loting in Nyon maandagmiddag uitgewezen. Het betekent een weerzien met Donyell Malen.

PSV stuit in achtste finale Champions League op Dortmund en Malen
© Pro Shots

PSV wist dat het als nummer twee uit de poulefase op een van de zeven groepswinnaars zou stuiten. Een hernieuwde koppeling aan poulegenoot Arsenal was niet mogelijk. PSV zag diverse grootmachten uit de koker komen en had ook Bayern München en Manchester City kunnen loten, maar het werd Dortmund. Nota bene de oude club van trainer Peter Bosz. Ook Sébastien Haller speelt bij BVB.

Bosz stapte in 2017 na het bereiken van de Europa League-finale over naar Dortmund, maar werd al voor de winterstop ontslagen. Dat seizoen eindigde de Duitse topclub uiteindelijk als vierde. Dit seizoen vergaat het Die Borussen met de huidige vijfde plek niet veel beter, nadat de ploeg van Edin Terzic vorig seizoen de eerste landstitel sinds 2012 nog op de slotdag misliep.

Niet alleen voor Bosz betekent het tweeluik tussen PSV en Dortmund een weerzien met oude bekenden. Ook Malen treft zijn oude werkgever. De 24-jarige aanvaller stapte twee jaar terug voor dertig miljoen euro over naar BVB. De zestienvoudig international is dit seizoen niet altijd zeker van een basisplaats, maar scoorde desondanks vijf keer in de Bundesliga.

© Pro Shots

PSV speelde in de Champions League een keer eerder tegen Dortmund. In de groepsfase van het seizoen 2002/03 was de toenmalig kampioen van Duitsland in Eindhoven met 3-1 te sterk door goals van Jan Koller, Tomás Rosicky en Márcio Amoroso. Tijdens de return in het Westfalenstadion bezorgde Arnold Bruggink de ploeg van Guus Hiddink een punt (1-1). 

Voor PSV is het de eerste keer sinds het seizoen 2015/16 dat het in de knock-outfase van het miljardenbal staat. Destijds verloren de Eindhovenaren na strafschoppen van Atlético Madrid. De heenduels in de achtste finales zijn tussen 13 en 21 februari, de returns worden tussen 5 en 13 maart afgewerkt. Als nummer twee begint PSV met een thuiswedstrijd aan het tweeluik.

CL-loting PSV: 'Dit is de gedroomde tegenstander'
Bekijk hier al onze video's
Meer PSV
Meer over PSV
Meer UEFA Champions League
Meer over UEFA Champions League
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.