PSV spoelt Griekse kater weg dankzij Duitse dubbelslag en Dumfries

Reacties

PSV heeft drie dagen na de pijnlijke nederlaag in de Europa League tegen PAOK Saloniki eenvoudig gewonnen van Willem II. Een belangrijke rol was weggelegd voor Denzel Dumfries, die bij zijn eerste wedstrijd in tweeënhalve week tijd meteen weer direct betrokken was bij twee van drie Eindhovense goals. 

PSV spoelt Griekse kater weg dankzij Duitse dubbelslag en Dumfries
© Pro Shots
PSV
PSV
3 - 0
Willem II
Willem II

PSV was drie dagen na de 4-1 afstraffing in Griekenland uit op eerherstel in de laatste Eredivisie-wedstrijd voor de interlandperiode en leek met Willem II daarvoor een ideale tegenstander te hebben. De Tilburgers wonnen al sinds 20 september geen competitieduel meer en kregen in de laatste vier Eredivisie-duels tien doelpunten tegen. Toch sprak trainer Adrie Koster de hoop uit dat er wat te halen viel in Eindhoven.

Dat bleek niet het geval. PSV begon prima aan het thuisduel, met de van corona herstelde Dumfries en Cody Gakpo weer in de basis in plaats van de afwezige Ryan Thomas en Mohamed Ihattaren. Het leidde binnen het kwartier tot de fraaie openingsgoal van Philipp Max. Pablo Rosario vond de Duitse linksback met een afgemeten pass over dertig meter. Max kon doorlopen richting het doel en de bal binnenglijden.

De door bondscoach Joachim Löw opgeroepen vleugelverdediger onderstreepte daarmee nog maar eens zijn waarde voor PSV. Zeven minuten later was het de beurt aan de andere back om zich te onderscheiden. Dumfries liet zich in zijn eerste wedstrijd sinds 22 oktober tot twee keer toe niet wegzetten door Derrick Köhn, zette goed door en speelde af op Mario Götze. De Duitse spelmaker rondde vervolgens bekwaam af.

Mario Götze schiet zijn tweede goal voor PSV in de Eredivisie tegen de touwen.
© Pro Shots
Mario Götze schiet zijn tweede goal voor PSV in de Eredivisie tegen de touwen.

De tweede Eredivisie-goals van Max en Götze bezorgden PSV een comfortabele voorsprong, in de wetenschap dat Willem II tot dan toe weinig had teruggedaan. Naarmate de eerste helft vorderde kroop de provinciegenoot wel wat meer uit zijn schulp, maar echt gevaarlijke momenten leverde dat niet op. Pas na rust moest Yvon Mvogo voor het eerst in actie komen, maar dat waren wel meteen twee heel knappe reddingen.

Het was namelijk aan de katachtige reflexen van de Zwitser te danken dat eerst invaller Ole Romeny, en vervolgens in de rebound Che Nunnely niet de aansluitingstreffer op het scorebord zetten voor Willem II. Het was meteen de enige keer dat De Tricolores aanspraak maakten op meer, want vlak daarna kwamen ze met tien man te staan. Köhn kreeg een directe rode kaart voor een smerige overtreding op Dumfries.

PSV had vlak daarvoor al de knock-out kunnen uitdelen, toen Eran Zahavi de bal bij een counter meegaf aan Donyell Malen. De PSV-spits kreeg de bal niet langs Jorn Brondeel, maar had zijn treffer acht minuten voor tijd alsnog te pakken toen de mee opgestoomde Dumfries hem in staat stelde de 3-0 binnen te schieten. Het was de tweede assist van de teruggekeerde aanvoerder, die daarmee meteen weer belangrijk was voor PSV.

PSV Nederland

Willem II Nederland

Willem II Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer Willem II
Meer over Willem II
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.