PSV-spits Zahavi legt uit hoe zwaar corona-impact op voetballers is

Reacties

Eran Zahavi is na de verliespartij van PSV op bezoek bij Vitesse (2-1) uitgebreid ingegaan op de impact van de coronaperikelen. Volgens de Israëlische spits is de invloed op voetballers en in dit geval de PSV-selectie immers niet gering.

PSV-spits Zahavi legt uit hoe zwaar corona-impact op voetballers is
© Pro Shots
Vitesse
Vitesse
2 - 1
PSV
PSV

In Arnhem keerde de aanvaller terug na afwezig geweest te zijn geweest door een positieve coronatest. Tegenover zijn rentree stond het afhaken van weer andere spelers.

'Het was een zware wedstrijd. Voor mij en voor de hele ploeg. Het is een moeilijke situatie geweest, deze week. Met de hele situatie', zo verwees Zahavi tijdens de persconferentie naar de aanhoudende coronaproblemen.

Zelf ontbrak de spits sinds op pad te zijn geweest met de nationale ploeg. 'Het was voor mij lastig om niet bij de ploeg te zijn. Ik had wat symptomen, maar niets waar ik niet mee zou kunnen spelen. Ik speelde ook bij de nationale ploeg, en niet slecht toch', zo kreeg hij verwijzend naar zijn hattrick met Israël tegen Slowakije de lachers op zijn hand. 'Maar goed, het zijn nu eenmaal de regels.'

'De impact is mentaal veel groter dan men denkt', zo ging Zahavi verder over de gevolgen voor de gehele groep van de Eindhovenaren. 'Bij iedere test maak je je zorgen. Ik benijd onze coach ook niet. Je kunt geen moment je basiself voorbereiden, steeds moet je op die tests wachten. Ik hoop dat het stopt binnenkort.'

Zahavi baalde van de nederlaag in Arnhem, maar wilde daar niet te lang bij stil blijven staan. 'Ik ben twee weken niet bij de ploeg geweest, dus ik wil me op de positieve dingen richten. Ik weet namelijk zeker dat het beter zal worden. Donderdag hebben we weer een belangrijke wedstrijd', keek hij al vooruit naar het Europa League-duel met Omonia Nicosia.

Over het tumultueuze slot wilde de spits desgevraagd nog wel wat zeggen. 'Voor mij was het duidelijk een penalty', zo doelde hij op de overtreding van Eli Dasa op Jorrit Hendrix. 'De scheidsrechter stond er heel dichtbij en floot ook gelijk. Hij deed dat met zoveel overtuiging, het lijkt me niet dat de VAR dan nodig is', aldus Zahavi, die zich met die woorden aansloot bij zijn withete coach Roger Schmidt.

Eredivisie

Stand Eredivisie 2020/2021

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
28
4
2
102-23
+79
88
2
PSV
34
21
9
4
74-35
+39
72
3
AZ
34
21
8
5
75-41
+34
71
4
Vitesse
34
18
7
9
52-38
+14
61
5
Feyenoord
34
16
11
7
64-36
+28
59
6
FC Utrecht
34
13
14
7
52-41
+11
53
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer PSV
Meer over PSV
Meer E. Zahavi
Meer over E. Zahavi
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.