PSV spaart FC Volendam in ware schiettent

PSV heeft de zegereeks in de Eredivisie zaterdagavond een vervolg gegeven. De Eindhovenaren waren in eigen huis veel te sterk voor FC Volendam, maar verzuimden een grote uitslag neer te zetten. De koploper in de Eredivisie heeft na zeven wedstrijden nog altijd de maximale score.

PSV
PSV
3 - 1
FC Volendam
FC Volendam

PSV won vorig seizoen met 7-1 van Volendam en gezien de krachtsverhoudingen op het veld leek het zaterdagavond opnieuw een doelpuntrijke avond te kunnen worden voor de Eindhovenaren. PSV zette de bezoekers direct onder druk en drong veelvuldig aan bij het doel van keeper Mio Backhaus. Lang en Luuk de Jong stuitten van dichtbij op de doelman, die na twaalf minuten de 1-0 om zijn oren kreeg.

Lang kreeg de bal van Johan Bakayoko, waarna de Oranje-international snoeihard uithaalde. Ondanks de snelheid van het schot leek de doelpoging houdbaar voor Backhaus, maar de Duitser had geen antwoord op de uithaal. Zo brak Lang de ban voor PSV, dat heer en meester bleef in het Philips Stadion, waar Malik Tillman voor het eerst in de basis startte bij de thuisploeg.

Handbaldefensie
PSV bleef Volendam bestoken met voorzetten vanaf de flanken. De Jong was met een schot in de zestien (over) en een kopbal dicht bij de 2-0 voor PSV, maar de schade bleef voor de rust beperkt voor Volendam. Direct na de pauze viel alsnog de tweede Eindhovense treffer: invaller Guus Til, die na twee basisplaatsen op rij weer op de bank startte, scoorde van dichtbij na een fraai stiftje van Tillman.

Het duo Til-Tillman was even later dicht bij een nieuwe succesvolle combinatie, maar dit keer voorkwam Backhaus dat Til op aangeven van Tillman zijn tweede treffer van de avond kon binnen tikken. PSV bleef aandringen bij Backhaus, die zag dat zijn teamgenoten geregeld een soort handbaldefensie vormden bij zijn doel. Mede daardoor werden schoten van De Jong, Lang en Bakayoko geblokt.

Hoofdrol Tillman
Waar PSV de voorsprong verder wilde opvoeren, kreeg Bosz aan de andere kant met een tegenvaller te maken. Olivier Boscagli haalde Lequincio Zeefuik onderuit bij een zeldzame uitbraak van Volendam en scheidsrechter Allard Lindhout legde de bal op het stip. Calvin Twigt schoot feilloos raak en bracht de bezoekers uit het niets terug in de wedstrijd.

Bosz had vlak voor de tegengoal De Jong al naar de kant gehaald en besloot vlak voor tijd ook Lang en Bella-Kotchap naar de kant te halen. PSV nam in de slotfase gas terug en na een tweede gele kaart voor Volendam-verdediger Benaissa Benamar verdween ook de angel uit een mogelijk slotoffensiefje van de bezoekers. Tillman bekroonde zijn basisdebuut nog met een fraaie goal in de blessuretijd.

PSV kan zich met een zevende overwinning op rij in de Eredivisie gaan voorbereiden op de komende thuiswedstrijd tegen Sevilla in de Champions League. De Andalusiërs verloren vrijdag van Barcelona.