PSV ontloopt na absurde actie Verschueren schade op Het Kasteel

Reacties

PSV heeft zondagmiddag de drie punten opgehaald bij Sparta Rotterdam. De ploeg van Roger Schmidt begon zeer teleurstellend aan het treffen met de degradatiekandidaat, maar trok de wedstrijd na een onbegrijpelijke actie van Sparta-middenvelder Arno Verschueren toch naar zich toe.

PSV ontloopt na absurde actie Verschueren schade op Het Kasteel
© Pro Shots
Sparta Rotterdam
Sparta Rotterdam
1 - 2
PSV
PSV

PSV bereikte donderdag ten koste van Maccabi Tel Aviv de achtste finale van de Conference League en moest na de trip uit Israël op zondag weer aan de bak in een uitwedstrijd. Op Het Kasteel kwam de ploeg van Schmidt, zonder de geblesseerde Cody Gakpo, voor rust bijzonder slecht voor de dag. PSV maakte een ongeïnspireerde indruk en werd op het kunstgrasveld regelmatig afgetroefd door een strijdend Sparta, de nummer zeventien van de Eredivisie.

De thuisploeg kwam na een halfuur op voorsprong. Ibrahim Sangaré verspeelde in de opbouw de bal, die via Vito van Crooij met ietwat geluk bij Lennart Thy terechtkwam. De Sparta-spits maakte vervolgens zijn eerste goal sinds 3 oktober: ook toen was Thy overigens trefzeker tegen PSV. De bezoekers moesten in de achtervolging en vlak voor rust dacht Sangaré zijn fout goed te maken, met een uitstekende voorzet op Mario Götze. Van dichtbij miste de middenvelder echter dé kans op de gelijkmaker: Götze schoot de bal tegen zijn eigen neus aan.

Mario Götze liet een enorme kans op de 1-1 onbenut.
© Pro Shots
Mario Götze liet een enorme kans op de 1-1 onbenut.

PSV had het lastig, maar een oliedomme actie van Verschueren gooide de wedstrijd op zijn kop. De Sparta-middenvelder zette rond de middenlijn een tackle van achter in op Eran Zahavi en werd met een directe rode kaart weggestuurd. PSV rook meteen bloed en Maduka Okoye moest redding brengen bij een schot van Sangaré. Niet lang hierna was de Sparta-keeper kansloos bij een geweldige uithaal van Mauro Júnior, die zijn inzet via de onderkant van de lat in het net zag belanden.

Na het pareltje van Mauro wilde PSV meer. Sparta werd naar achteren gedrukt en een volgende treffer voor de bezoekers kon simpelweg niet uitblijven. Dit bevrijdende doelpunt werd gemaakt door Ritsu Doan, die voor de tweede helft als invaller binnen de lijnen was gekomen. Sparta maakt hierna geen moment de indruk dat het geloofde in een comeback en zo voorkwam PSV schade in de titelstrijd met Ajax. De Amsterdammers spelen om 16.45 uur nog uit tegen Go Ahead Eagles.

Sparta Rotterdam Nederland

PSV Nederland

PSV Nederland

Eredivisie

Stand Eredivisie 2021/2022

Nederland

Team
GS
W
G
V
DV-DT
DS
Pt.
1
Ajax
34
26
5
3
98-19
+79
83
2
PSV
34
26
3
5
86-42
+44
81
3
Feyenoord
34
22
5
7
76-34
+42
71
4
FC Twente
34
20
8
6
55-37
+18
68
* Actueel tot en met 12 feb. 2024
Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.